2011. április 6., szerda 10:43

A KEP Közgyűlése üdvözölte az Országgyűlés turizmus bizottságának Állásfoglalását az 1956-os emlékhelyek turisztikai kínálatba vonásáról
    Budapest, 2011. április 6., szerda (OS) -

    A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) e heti Közgyűlésén, a budapesti Hotel Thomasban értékelte az elmúlt időszak munkáját és meghatározta a további fő feladatokat.
A hg. Esterházy Antal elnök távollétében Marinovich Endre KEP társelnök, c. nagykövet vezetésével tartott Közgyűlés különösen pozitívan értékelte a kormánypárti és ellenzéki képviselők, szakértők és határon túl élő magyarok bevonásával szervezett társadalmi párbeszéd fórumokat. Czeglédi József a KEP ügyvezető elnöke, az MTA Köztestület tagja a Közgyűlésen tartott beszámolójában elmondta, hogy ezek kiemelt feladatok lesznek a jövőben is, tekintettel arra, hogy a dialógust tartják a legjobb módszernek ahhoz, hogy ellenségekből ellenfelek, az ellenfelekből pedig együttműködő partnerek alakuljanak ki.
A KEP Közgyűlése üdvözölte az Országgyűlés Sport- és Turizmus Bizottságának március 23-i Állásfoglalását az 1956-os emlékhelyek turisztikai kínálatba vonásáról. A Parlament turizmusért felelős bizottságának Állásfoglalása támogatja, hogy a magyar turisztikai kínálatba épüljön be a hazánk történetében meghatározó jelentőségű 1956-os forradalom és szabadságharc bemutatása. Ennek érdekében a bizottság felkérte az érintett szervezeteket, hogy – a technikai és finanszírozási lehetőségek figyelembe vételével – vonják be kínálatukba, tájékoztató kiadványaikba az 56-os vonatkozású emlékhelyeket, eseményeket, programokat. Egy 56-os kérdésre válaszolva, a téma előadója Czeglédi József, aki egyben az 56-os Történelmi Alapítvány kurátora, a Parlament turizmus bizottsága szakértője és a KEP 56-os Dialógus Bizottsága elnöke elmondta, hogy a Parlament bizottsági Állásfoglalása 2 fő ok miatt nagyon fontos: segít 56 hiteles megismertetésében és ugyanakkor jelentős bevételeket hozhat a turizmus számára. Ezért a KEP reméli, hogy a parlamenti bizottság által felkért érintett szervezetek végre megértik a feladat jelentőségét. E munkát nekünk is segíteni kell.
A Közgyűlést követő szakmai program a KEP hagyományainak megfelelően közép-európai országokkal foglalkozó könyvbemutató volt. Ez alkalommal a Totem kiadó  új csodájával  ismerkedhettek meg a részvevők. Ez a megfogalmazás arra utal, hogy a kiadónak kép és szöveg egységében, terjedelmi és minőségi harmóniájában megjelent Száz csoda  sorozata most érkezett el Burgenland és Szlovénia csodáihoz, amelyeket a sorozat főszerkesztője és szerzője Bedécs Gyula történész mutatott be szerzőtársa Trukáné Katona Zsuzsa tanár segítségével, nagy érdeklődés mellett.

                        KEP Elnökség

    Kiadó: Közép Európai Club Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.