2011. április 21., csütörtök 15:33

Fulbright ösztöndíjak az Egyesült Államokba a 2012/2013-as tanévre
    Budapest, 2011. április 21., csütörtök (OS) - A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság örömmel hirdeti meg a 2012/2013-as tanévre szóló ösztöndíjait. Fulbright ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel valamint megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkeznek és az Egyesült Államokban szeretnének továbbtanulni (és/vagy PhD hallgatóként kutatni), oktatni vagy kutatni. Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet.

    A Fulbright Program szellemiségének megfelelően megkülönböztetett figyelmet élveznek azok a pályázók, akik az Egyesült Államokban megszerzett tudásukat és tapasztalataikat a leghatékonyabban tudják a magyar társadalom szolgálatába állítani; azok, akik eddig még nem folytathattak hosszabb külföldi tanulmányokat; valamint akik tevékenységükkel fáradhatatlanul ápolják és szolgálják a két ország közötti kapcsolatok erősítését.  A program a néhai J. William Fulbright amerikai szenátorról kapta nevét, aki 1946-ban terjesztette a Kongresszus elé az Amerikai Egyesült Államok és más országok közötti oktatási csereprogram tervezetét, melyben ma már több mint 150 ország állampolgára vesz részt. A világszerte elismert Fulbright ösztöndíj program kétoldalú államközi egyezmények alapján, autonóm módon működik; pályázati rendszere nyitott, és valamennyi pályázó számára esélyegyenlőséget biztosít. Magyarország a koronázási ékszerek hazakerülése után, 1978-ban kapcsolódott a programhoz. Azóta több mint 900 magyar állampolgár nyert el Fulbright ösztöndíjat.  Pályázati beadási határidő: 2011. május 9.   További részletek és online jelentkezés a honlapon: http://www.fulbright.hu  Egyéb amerikai ösztöndíjlehetőségek: http://www.educationusa.hu
    Kiadó: Magyar-Amerikai Fulbright Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.