2011. május 23., hétfő 15:57

Alföldi emberileg is megbukott
    Budapest, 2011. május 23., hétfő (OS) - Emberileg is megbukott a Nemzeti Színház igazgatója. Alföldi Róbert legutóbb az emberi méltóságot súlyosan sértő, kulturálatlan módon,  verbális nemi erőszakot  követett el egy újságírónőn. Azután, hogy bebizonyosodott: Alföldi Róbert nemzetpolitikai és kultúrpolitikai szempontból is súlyos károkat okoz a Nemzeti élén, és nem való a teátrum vezetésére, most méltatlan magatartást is tanúsított. Ezért a KDNP változatlanul és következetesen követeli azonnali távozását.

Az igazgató újabb botránya igazolja, hogy nemcsak nemzeti vagy kulturális szempontok szerint alkalmatlan a tisztség betöltésére, de a legalapvetőbb emberi erkölcsi mérce alapján is. Olyan durva sértést, mint amilyet Alföldi nyilvánosan megengedett magának, egyetlen a közönségért, a közösségnek dolgozó, a köz pénzén fizetett intézményvezető sem követhet el. Ugyanakkor egyértelműen tudni kívánjuk, hogy Alföldi Róbert cinizmusára és önteltségére mi a kultúráért felelős államtitkár válasza, ugyanis a kulturális politikának elválaszthatatlan része a Nemzeti Színházzal kapcsolatos művészeti irány és személyi garanciák kijelölése, amivel eddig ezzel az államtitkár adós maradt.   Pálffy István frakciószóvivő
    Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)