2011. május 26., csütörtök 12:15

Sajtó-helyreigazítás - Farkas Flórián közleménye
    Budapest, 2011. május 26., csütörtök (OS) -

A 2011. május 25-én több sajtóorgánumban is megjelent, a hátrányos helyzetű családok lakáshoz jutásával kapcsolatos hírközlés helyreigazítását kérem az alábbiak szerint:

Téves az a hír, mely szerint a hátrányos helyzetű, elsősorban roma családok alanyi jogon jutnának lakáshoz.
    A Miniszterelnök és az ORÖ elnöke között létrejött keret-megállapodás alapján arra lesz lehetőség, hogy a családok közmunka keretében újíthatják fel, tehetik lakhatóvá akár saját tulajdonú, akár bérelt otthonaikat, abban az esetben, ha az integrációs program keretében vállalják a munkát, az elsődleges munkaerőpiacra történő felkészítést (szükség esetén tanulást), gyermekeik iskolába járatását, melyek az elsődleges kitörési pontok a jelenlegi halmozottan hátrányos helyzetükből való kilábalásra.

Farkas Flórián
    az Országos Roma Önkormányzat elnöke

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.