2011. május 27., péntek 15:25

Civil gyakornoki és kommunikációs program Heves megyében
    Budapest, 2011. május 27., péntek (OS) - Az egri székhelyű Kárpátok Alapítvány elindította Civil gyakornoki és kommunikációs program Heves megyében című programját, hogy felkutassa a tehetséges, hallgatói jogviszonyban álló fiatalokat, gyakorlati lehetőséget biztosítson a tapasztalatszerzésre és megkönnyítse a későbbi szakmai boldogulásukat.

A programban az Eszterházy Károly Főiskolával együttműködve márciusban és áprilisban összesen 12 hallgató gyakornokoskodott 10, különféle, a tanulmányaikhoz, érdeklődési körükhöz leginkább illeszkedő, Heves megyében működő non-profit, civil szervezetnél. A program sikerét bizonyítja az egyik  hallgató nyilatkozata gyakornoki idejéről: Nagyon örültem a lehetőségnek, hogy bekerültem a munkába. Jól érzem magam ebben a közösségben, sok új embert ismerhettem meg. Sok tapasztalatot, ismeretet gyűjtök minden alkalommal. Számomra a legnagyobb élmény, hogy megtapasztalhattam  a munka ízét , milyen az, mikor pályázatot írunk, rendezvényt szervezünk stb. Köszönöm a Kárpátok Alapítványnak a lehetőséget, hogy bekerültem a Magyar Rendőrmúzeum Baráti Köre Kulturális Egyesülethez. Köszönöm a sok segítséget mentoromnak is. Léhi Ádám- gyakornok, az EKF földrajz szakos hallgató. A Program részeként a hallgatók és mentoraik májusban részt vettek egy  30 órás akkreditált kommunikációs képzésen, ahol elméleti és sok gyakorlati feladat segítségével betekintést nyertek az emberi kommunikációba, a szervezeti kommunikációba és PR, tárgyalási valamint prezentációs ismeretekbe is. A program egy záró műhelymunkával zárult május 27-én, ahol a gyakornokok és mentoraik megkapták elismerő okleveleiket, a hallgatókat egy a tanulmányaikhoz illeszkedő könyvvel, a civil szervezeteket pedig a Program által finanszírozott a szervezetüket bemutató kiadvánnyal jutalmaztuk- mondta el Magyar Anikó, a program koordinátora. Bővebb információ az Alapítvány honlapján olvasható.
    Kiadó: Kárpátok Alapítvány-Magyarország