2011. június 6., hétfő 16:20

Az MTVA Ideiglenes Üzemi Tanácsának közleménye
    Budapest, 2011. június 6., hétfő (OS) - Ötvenöt percig tartott és eredmény nélkül zárult a csoportos létszámleépítésről szóló konzultáció második fordulója hétfőn. Az üzleti terv ígért kivonatolt változatát a gazdasági vezérigazgató-helyettes időhiányra hivatkozva nem készítette el, pedig az MTVA Ideiglenes Üzemi Tanács azt már a múlt héten kérte.

    A tárgyalások emiatt megtorpantak, ezért az Üt. szükségesnek tartja, hogy az érdemi párbeszéd, a konzultáció a törvényben előírtnál három nappal tovább tartson.
    A munkáltató és az Ideiglenes Üzemi Tanács még a konzultációsorozat legelején szoros ütemtervben állapodott meg. A késedelem miatt, a következő, csütörtöki tárgyalási napon egyeztetnek a felek a gazdálkodásról, továbbá a csoportos létszámleépítés elkerülésének módjáról. A munkáltató ígérete szerint előző nap az Üt. rendelkezésére bocsátja a már múlt héten kért adatokat.
    Szintén csütörtökre ígérte a munkáltató, hogy átadja írásban a csoportos létszámleépítésben érintettek kiválasztásának szempontjait, továbbá a humán erőforrási, a gazdálkodási, a létesítményüzemeltetési, a jogi és a kommunikációs területeket érintően folytatódnak a tárgyalások.
    Pénteken a műsorkészítők, a gyártás területét, illetve a hírügynökségi specialitásokat érintő létszámleépítés szakmai konzultációja várható.
    Az Ideiglenes Üzemi Tanács ismételten kérte a munkáltatót, hogy amennyiben elkészült az érdekképviselet számára ez idáig még ismeretlen műsorstruktúra és műsorterv, azt ugyancsak bocsássa az Üt. rendelkezésére.
    Az Üt. hétfőn átadta a munkáltató tárgyalódelegációjának azon javaslatait, amelyekkel enyhíthetőek az elbocsátásban érintettek erkölcsi és anyagi veszteségei.
                                                                    
                                                              
    MTVA Ideiglenes Üzemi Tanács

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.