2011. június 27., hétfő 08:13

Jelentős áttörést hozhat az agilis szoftverfejlesztés módszertan a munkaerőpiacon
    Budapest, 2011. június 27., hétfő (OS) - Akár 50%- kal is növelheti az informatikai fejlesztéssel foglalkozó magyarországi vállalatok hatékonyságát a SCRUM néven ismert – un. agilis - munkaszervezési módszer. A világon jelenleg a legkorszerűbbnek számító agilis fejlesztés egy gyűjtőnév, amelynek egy része szoftverfejlesztési módszertan, más része menedzsment-módszertan, és a kreatív, önmegvalósító munkavállalói hozzáállás is. A világ vezető szoftver-fejlesztő vállalatai telepedhetnek le Magyarországon.

    Dr. Bodó Árpád Zsolt a Sprint Consulting vezető tanácsadója elmondta, hogy Magyarországon a világ több vezető informatikai vállalata működtet fejlesztési központot. Ezeknél a cégeknél általában jól felkészült, kvalifikált szakemberek dolgoznak, - azonban a munka szervezése döntő módon van hatással az eredményességre. Nem csupán arról van szó, hogy kiváló fejlesztők, informatikusok, programozók jussanak munkalehetőséghez, kimagasló üzemi és egyéni teljesítmény elérésére akkor nyílik lehetőség, amennyiben jól felkészült szakemberek a világ legmodernebb, munkaszervezési módszertana alapján végezhetik munkájukat. A munkavállalók elégedettsége, a csökkenő fluktuáció, a kimagasló teljesítmények több száz új munkahely kialakítását alapozhatja meg több tucat informatikai vállalatnál.Ez hozzájárulhatnak a munkavállalók munkaerőpiaci kilátásainak javulásához, valamint a munkaerő felértékelődéséhez is, - mondta el Bodó Árpád Zsolt. A Sprint Consulting a világ több vezető informatikai cégének a referenciájával rendelkezik, amelyeknél SCRUM módszertan bevezetését követően kimagasló eredmények elérésére voltak képesek ezek a vállalatok. Az agilis módszertanokkal járó versenyképesség-növekedés ma már nem csupán a piaci részesedés emelése vagy a gazdasági világvállság leküzdése szempontjából fontos, hanem az oly gyakori leányvállalatok közti regionális versenyben is meghatározó. Ez olyan hozzáadott érték, mely segíthet abban, hogy környező országok helyett hazánkban maradhassanak, vagy akár ide érkezzenek fejlesztési projektek. A befektetők, megrendelők körében egyre keresettebbek az agilis módszertannal működő beszállítók, mivel folytonos belelátást nyújt a termék fejlődésébe, számos garanciát nyújt arra, hogy kiváló termék fejlődjön ki, illetve beépített mechanizmusaival magas kockázatcsökkentő hatásokkal bír. Mind a nagyvállalati szektor, az államigazgatási (önkormányzati) intézmények számára, de a KKV-k részére is gazdasági áttörést hozhat a módszertan bevezetése, egyben a foglalkoztatottság mértéke is alapvető fordulatot vehet, amely a magyar gazdaság egészére is, a GDP-t mérhető módon pozitív irányba elmozdító hatása lehet, - vélte Bodó Árpád Zsolt. A Sprint Consulting filozófiája nem kizárólag a tanácsadói és audit tevékenységek értékesítése, hanem az empirikus, már számos helyen, a nemzetgazdaság legkülönbözőbb ágazataiban eredményesen alkalmazott tapasztalatok átadása. Az országos jelentőségű programmal kapcsolatban hamarosan sajtótájékoztató kerül megrendezésre. E-mail: titkarsag.scrum@gmail.com
    Kiadó: Magyar Távmunka Szövetség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.