2011. június 27., hétfő 12:20

Duna Művészeti Mestere 2011 alkotói pályázat – díjátadó rendezvény
    Budapest, 2011. június 27., hétfő (OS) - A Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság (ICDPR), a Global Water Partnership Közép- és Kelet-Európa Régió (GWP CEE) és a GWP Magyarország Alapítvány a Nemzetközi Duna Nap alkalmából 2011-ben ismét meghirdette a Duna Művészeti Mestere alkotói pályázatot. A hazai verseny felhívására beérkező nyertes pályaművek díjátadó ünnepségére a központi Duna Napi rendezvény részeként 2011. június végén kerül sor

    A Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság (ICDPR), a Global Water Partnership Közép- és Kelet-Európa Régió (GWP CEE) és a GWP Magyarország Alapítvány a Nemzetközi Duna Nap alkalmából 2011-ben ismét meghirdette a Duna Művészeti Mestere alkotói pályázatot.

A 10-18 éves korú diákok számára meghirdetett verseny feladata egy olyan képzőművészeti alkotás létrehozása volt, amely a folyók, tavak partján tett látogatás alapján, - a vízi környezet ösztönző hatására - az ott talált tárgyakból, anyagokból készült. A felhasznált anyagoknak közvetlenül a Duna (vagy bármely mellékvizének) életteréhez köthetőnek kellett lenniük, például sodródó fadarabok, levelek, növények, kavicsok, kagylók, illetve a folyóba dobált és a parton talált hulladék.

A hazai verseny felhívására beérkező több mint száz pályamű közül a bíráló bizottság 10 nyertes alkotást választott ki. A díjátadási ünnepségére a központi Duna Napi rendezvényen kerül sor. A díjakat a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság és a GWP Magyarország képviselői adják át a nyerteseknek.

A verseny országos első helyezettje 2011. szeptemberében három napos nemzetközi programon vesznek részt, ahol a 14 Duna-medencéhez tartozó országban meghirdetett nemzetközi verseny legjobb alkotóját a  Duna Művészeti Mestere  címmel tüntetik ki.

    Kiadó: GWP Magyarország Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.