2011. június 29., szerda 13:48

Nemzetközi Szabadság díjat adományozott Semjén Zsoltnak a Ronald Reagan Elnöki Alapítvány
    Budapest, 2011. június 29., szerda (OS) -

Újonnan alapított elismerését elsőként Semjén Zsoltnak adományozta az amerikai Ronald Reagan Elnöki Alapítvány. Az Egyesült Államok egykori elnöke Capitoliumban őrzött szobrának kicsinyített másával a szabadságért és a demokráciáért legtöbbet tevő politikus tevékenységét ismeri el az Alapítvány. A Ronald Reagan Nemzetközi Szabadság Díj (Ronald Reagan International Freedom Award) emlékszobrát a volt amerikai elnök életművét méltató budapesti nemzetközi konferenciát követően nyújtotta át kedden este a Parlamentben Fred Ryan, az Alapítvány elnöke a magyar politikusnak. Semjén Zsolt a Magyarországi Reagan Emlékbizottság elnökeként még az elmúlt év végén kezdeményezte, hogy a magyarság állítson méltó emléket Budapesten annak az amerikai elnöknek, akinek politikája hozzásegítette hazánkat a bolsevizmustól való megszabaduláshoz. Az ünnepélyes átadáson jelen volt többek között Edwin Meese, Reagan elnök egykori igazságügy-minisztere, aki elismeréssel szól az új magyar Alkotmányról, méltatva a benne foglalt értékeket.

A miniszterelnök sajtóstábja

Kiadó: Miniszterelnökség