2011. július 5., kedd 09:33

A Fideszt nem érdekli a mezőgazdaság segítése
    Budapest, 2011. július 5., kedd (OS) - A Kormánypárti többség hétfőn este a parlamentben bioetanol jövedéki adóját 50 forinttal megemelte. Ezzel a döntéssel szembement az európai gyakorlattal, és tönkretett egy új feljövőben lévő ágazatot.

Elképesztő, hogy a FIDESZ-KDNP pártszövetség az ország érdekével szemben az olaj lobbi szekerét tolja, a kispénzű emberek és a magyar mezőgazdaság segítése helyett multi cégek érdekeit képviseli.

Az is látszik, hogy a fideszes egyéni képviselők érdekérvényesítő képessége nulla, hiszen meggyőződésük ellenére kénytelenek asszisztálni ehhez a vérlázító disznósághoz.

Az MSZP nevében természetesen azonnal egyéni képviselői indítvánnyal kezdeményezzük a helyzet rendezését, ugyanis - ha így marad a jövedéki szabály - Magyarországnak esélye sem lesz betartani azt az uniós direktívát, amely szerint 2020-ra 10%-ra kell emelni az üzemanyagok esetében a megújuló energiahordozók arányát.

Gőgös Zoltán
az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának alelnöke