2011. július 26., kedd 16:13

MTVA-közlemény - A közmédia új rendszerében hallgatottsági csúcsok a Magyar Rádióban
    Budapest, 2011. július 26., kedd (OS) - A nyár első hónapjában is a Kossuth Rádió volt a leghallgatottabb magyar rádió. A közszolgálati csatornát naponta átlag 1 millió 702 ezren, hétköznaponként pedig átlag 1 millió 848 ezren választották. Ez a szám 300-400 ezerrel több, mint a többi rádiónál mért adat. Napi hallgatottságban az elmúlt másfél év harmadik legmagasabb eredményét regisztrálta a mérés. A 180 perc c. műsor a reggel hat és kilenc óra közötti időszak legnépszerűbb adásának bizonyult, és tovább erősödött a Déli Krónika hallgatottsága is. Magyarország legnépszerűbb rádiós hírműsorát hétköznaponként 769 ezren követték figyelemmel.

    Másfél éves hallgatottsági rekordot állított be a Kossuth Rádió vidékmagazinja, a hajnal öt és hat óra között jelentkező Hajnal-Táj, amit átlag 571 ezren választottak. Ez azt jelenti, hogy a hajnalban rádiózók több mint negyven százaléka a közszolgálati adóra hangolt. A Kossuth Rádió első féléves átlagos hallgatottsága is nőtt 2010. első félévéhez képest.  Az adót 2011. január és június között naponta átlag 1 millió 586 ezren választották, 26 ezerrel többen, mint a tavalyi év hasonló időszakában.
    Erősödött a Petőfi Rádió is. Az adó a 15-29-es, a 18-49-es és a teljes népesség körében is növelte hallgatottságát 2010. első félévéhez képest. A Magyar Rádió Zrt. 2010 novemberében kinevezett vezetősége szerint mindez arra utal, hogy a műsorsávok fejlesztése, az elindított új műsorok, és a közmédia rendszerének összehangolása erősítette a rádió piaci pozícióit.  

    Cserháti Ágnes,
    az MTVA szóvivője


-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.