2011. augusztus 3., szerda 12:30

A Jobbik harcba száll az önkormányzatok megerősítéséért
    Budapest, 2011. augusztus 3., szerda (OS) - A Jobbik Magyarországért Mozgalom nem nézi tétlenül, hogy a Fidesz-kormány hűbéreseivé akarja tenni az önkormányzatokat. Települési képviselőink minden városban, sőt nagyobb faluban, településrészi önkormányzatok létrehozására tesznek javaslatot.

    Célunk az, hogy a helyhatóságok vezetői – pártállásuktól függetlenül – kihasználják a törvény adta lehetőséget és részönkormányzatok alakításával demonstrálják az erős önkormányzatiság melletti elkötelezettségüket. A Jobbik kezdeményezéseként máris beszámolhatunk egy sikerről: Harkány város képviselőtestülete egyhangúlag döntött a terehegyi részönkormányzat megalakításáról.
    Országos akciójával a Jobbik azt is el akarja érni, hogy a kormány mondjon le a 2000 főnél kisebb lélekszámú önkormányzatok felszámolásáról. A kistelepülések feladatainak kiszervezése ugyanis gyakorlatilag az önkormányzás jogának elvesztését jelenti. Ez nem más, mint a központosított tanácsrendszer visszaállítása, illetve ceausescui falurombolás.    A Jobbik minden eszközzel azon dolgozik, hogy a települési önkormányzatok húsz évvel ezelőtt kivívott függetlenségét és jogait megóvja.           Hegedűsné Kovács Enikő országgyűlési képviselő
    Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.