2011. augusztus 8., hétfő 17:07

Az MTI reagálása a Süddeutsche Zeitung írására
    Budapest, 2011. augusztus 8., hétfő (OS) - Alex Rühle 2011. augusztus 2-i  Wie Orbán Ungarns Demokratie zerlegt” című írásában (http://www.sueddeutsche.de/kultur/demontage-der-ungarischen-demokrat ie-der-brutalpopulist-macht-die-eu-schweigt-1.1126940) több tárgyi tévedés is olvasható. A közmédia hírműsorai a Magyar Távirati Iroda Hírcentrumának szakmai felügyelete alá tartoznak, Papp Dániel azonban nem főszerkesztője, sőt még csak nem is alkalmazottja cégünknek. Amúgy a politikai főszerkesztői munkakör Magyarországon az 1980-as évek végén megszűnt.

    Sajnálatos módon Süddeutsche Zeitung ugyanabba a hibába esett, mint a Magyar Szocialista Párt 2011. augusztus 4-i közleményében, és mint a Népszava mai írásában: ők is az MTI Hírcentrum vezetőjének nevezték Papp Dánielt.
    Emellett, nincs nyoma hírügynökségünk archívumában annak, hogy a Médiatanács elnöke már tíz évvel ezelőtt kinyilvánította volna: a legfőbb célnak a száz százalékos véleménymonopólium megteremtésének kell lennie a médiában.
    Nem is lenne erre eszköze.
    Az MTI 1988 óta működteti az Országos Sajtószolgálatot, amelynek keretében biztosítja, hogy minden politikai párt és jelentős számú civil szervezet szerkesztői kontroll nélkül eljuttathatja véleményét a hírügynökség rendszerén keresztül az állampolgárokhoz.
    Az MTI 2011 májusától a külföldi hírügynökségektől átvett anyagok kivételével ingyenessé tette hírszolgáltatásának túlnyomó részét. Ingyenesen elérhetők egyebek mellett a Magyarországról szóló külföldi lapvéleményekből készült napi összefoglalóink is, így az Alex Rühle cikkéről is értesülhettek olvasóink.

    Rákosy Zsófia
    szóvivő
    Magyar Távirati Iroda

------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.