2011. augusztus 15., hétfő 17:29

A 21. században sincs helye a keresztényüldözésnek
    Budapest, 2011. augusztus 15., hétfő (OS) - Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség augusztus 15-én megemlékezik a magyar néphagyomány által Nagyboldogasszony napjának nevezett ünnepnapról.

    Ezen a napon emlékezünk Szűz Mária mennybevételére, és arra, hogy Szent István államalapító királyunk halála előtt Szűz Máriának ajánlotta föl Magyarországot, azóta tehát Krisztus szülőanyja hazánk égi pártfogója. Szent István e tettével erősítette meg életművét, amellyel véglegesen a nyugati keresztény világ irányába kötelezte el a magyarságot. Nem véletlen, hogy e nap ünneplését a kommunista önkényuralom sötét éveiben betiltották, amikor Magyarországon is mindennapos volt a vallásüldözés. Az istentagadó kommunista diktatúra a hagyományos keresztény és nemzeti ünnepnapok eltörlésével ősi gyökereitől akarta elszakítani a magyarságot.   Ennek alkalmából emlékezünk meg a világban még mindig jelen lévő üldözött keresztény testvéreinkről.  Mi, fiatal kereszténydemokraták elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a huszonegyedik században még mindig vannak olyan országok, ahol a keresztények üldöztetést, hátrányos megkülönböztetést szenvednek. A korábbi történelmi korok zsarnokai, önkényurai és a huszadik század istentagadó diktatúrái után a Krisztus utáni harmadik évezredben már nincs helye a vallásüldözésnek.  A nyugati keresztény civilizáció vezetőinek alapvető kötelességük, hogy határozottan kiálljanak az egyes országokban jelen lévő vallásüldözések ellen.  Igen szomorú, hogy néhány kommunista maradvány-diktatúrában és egyes, szélsőséges iszlám irányzatok által irányított országokban még mindig lehetséges a keresztény emberek hátrányos megkülönböztetése, illetve egyes helyeken folyamatos zaklatások érik a keresztényeket, vagy tiltják a keresztény hitre történő áttérést.  A huszonegyedik század csakis akkor lehet az emberiségre köszöntő béke időszaka, ha elfogadjuk és megértjük Krisztus máig élő és érvényes üzenetét.  Stágel Bence, IKSZ elnök és Gaal Gergely IKSZ elnökhelyettes
    Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.