2011. augusztus 31., szerda 11:40

Egyre határozottabb a tiltakozás: a MIÉSZ is a devizaadósokért
    Budapest, 2011. augusztus 31., szerda (OS) - A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete a most szerveződő Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége mellé áll.

    A MIÉSZ egyetért azzal, hogy a deviza alapú hitelszerződések megtévesztőek voltak és tapasztalható,  hogy e szerződések következményeként cégek, vállalkozások ezrei mennek tönkre, családok tömegei kerültek és kerülnek a kilakoltatás veszélyhelyzetébe.   Nem csak az emberi szolidaritás – bár ez is elég lenne - hanem a Szakma saját piaci érdeke is azt diktálja, hogy ne zúduljon 150.000 lakásárverés a hazai ingatlanpiacra.  Ennek következményeként ugyanis ellehetetlenül a hazai lakóingatlan állomány, sőt még az ingatlanpiacot is további károk érhetik, azt teljesen bedöntheti, miáltal az Ingatlanszakma elveszítheti évekre a munkáját. A MIÉSZ és a DÉSZ együttműködési szerződést kötött.  A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége szervezői működtetik a www.devizaados.eu weboldalt, ahol a - http://www.devizaados.eu/index.php/regisztracio - regisztrációt követően bankonként és szerződés típusonként csoportosulnak a devizaadósok annak érdekében, hogy részt vehessenek a szövetség munkájában, majd  ezen belül pertársaságaikban, egyben beadhassák az illetékes bíróságokra kereseteiket.    A MIÉSZ nevében www.miesz.hu   Békési Béla elnök Seötér Ágnes alelnök Hajdú Tamás alelnök
    Kiadó: Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.