2011. szeptember 11., vasárnap 12:45

A Wallenberg Egyesület Kertész Ákos önkritikáját várja
    Budapest, 2011. szeptember 11., vasárnap (OS) - Kertész Ákos amerikai nyilatkozata elfogadhatatlan minősítéseket tartalmaz a magyarságra.

    Az RWE részéről sajnálattal figyeljük Kertész Ákos amerikai nyilatkozatának elmérgesedő visszhangját. Nyilvánvalóvá szeretnénk tenni, hogy Kertész Ákost - akinek munkáját számos díjjal és kitüntetéssel ismerték el - kiemelten fontos magyar írónak tartjuk és nemzedékek nőttek fel könyvein.
Kortünet és mindennapi hazai valóság,hogy a közélet szereplői a felmerült kérdésekben éles, túlzó és néha elfogadhatatlan kritikát is megfogalmaznak. Kertész Ákos abban követett el komoly hibát, hogy nem áramlatokkal, nézetekkel vitázott, hanem a nemzetről fogalmazott meg olyan kritikát, amely sértő és elfogadhatatlan.
Az RWE korábbi nyilatkozataiban folyamatosan fellépett a gyűlöletkeltéssel szemben, de fel kell lépnünk akkor is, ha olyan jelenséggel találkozunk - a kezdeményező szándéka ellenére is - amely generálja a gyűlöletbeszédet.
Örülnénk, ha a kiváló író önkritikát gyakorolna nyilatkozata vitatott részeit illetően.

A Raoul Wallenberg Egyesület Elnöksége

    Kiadó: Raoul Wallenberg Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.