2011. szeptember 16., péntek 16:22

Nagy Judit Csokoládéklubja
    Budapest, 2011. szeptember 16., péntek (OS) - A gasztrokulturális étlapról évek óta számtalan minőségi rendezvény és fesztivál közül választhattunk, de az étlap mégsem volt teljes, hiszen hiányzott a desszert. Ezt az űrt kívánja kitölteni szeptember 16-18. között a budai Várban az Édes Napok Fesztivál, amelyről az m1-et Nagy Judit tudósítja. Nem véletlenül.

    Az m1 műsorvezetőjének, Nagy Juditnak - aki legutóbb a Balatoni Nyár révfülöpi mólójáról köszöntötte a nézőket - most egy egészen más oldalát ismerhetjük meg. Online csokoládéklubot indított, melyben személyes hangon mutatja be a csokoládé világát, az anyagot, azokat akik megmunkálják és azokat is, akik mindezt örömmel elfogyasztják. Judit nemcsak fogyasztó, csokoládét is készít, melyet hamarosan meg is kóstolhatunk, ha követjük a klub eseményeit a csokoladeklub.blog.hu oldalon.
    Nagy Juditnak, az m1 műsorvezetőjének gyermekkora óta szenvedélye a csokoládé. Ezt az évek során nem nőtte ki, sőt szabadidejében már több csokoládékészítő tanfolyamot is elvégzett itthon és külföldön is. A több éves tanulás után most az a célja, hogy minél többen megtudjuk: hogyan válasszunk csokoládét, milyen különlegességeket fogyaszthatunk, illetve milyen tippek, trükkök, praktikák alkalmazhatóak a csokoládéval való munka során.
    A csokoládé nemcsak az édes élvezetről szól. A borokhoz hasonlóan kakaóbabból is sok százféle fajta létezik, melynek termését sokféleképpen munkálják meg attól függően, hogy csokoládé, kakaó, vagy kakaóvaj készül belőle. Sok ezer csokoládékészítő titkos receptjein, technikáin, kreativitásán és kemény munkáján keresztül jut el a csokoládé addig, hogy meg is kóstolhassuk. A sok tízezer forma, íz és csomagolás, a csokoládé különböző halmazállapotai mást és mást jelentenek mindannyiunknak: kis boldogságot, egy különleges alkalmat, apró bűnözést, egy korty melegséget, egy jó beszélgetést, egy régi emléket. A csokoládé minden ember számára, a kakaóbab szüretelőktől a kész csokoládé elfogyasztójáig ezerféle jelentéssel bír.
    Ezeket a jelentéseket keresi és osztja meg velünk Nagy Judit blogján és Facebook oldalán, miközben ismert csokoládérajongókkal beszélget, rendezvényeket ajánl és beszámol róluk, járja a boltokat és készítőket, csokoládét kóstol, tesztel és javasol. A klub keretében rendszeresen szervez majd csokoládékóstolókat, előadásokat, teszteléseket és tanfolyamokat mindenkinek, aki a csokoládét szereti.
    Kiadó: MTVA Kommunikációs Igazgatóság

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.