2011. szeptember 30., péntek 19:36

Schmitt Pál köszöntötte a Közép-Európai Pannonia Fórumot Pozsgay Imre és Schöpflin György a KEP új szenátorai
    Budapest, 2011. szeptember 30., péntek (OS) -

    Budapesten tartotta szeptember 30-án IV. Társadalmi Párbeszéd Fórumát a Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) az NCA támogatásával, 125 fő részvételével. A KEP rendezvényén a társadalmi és gazdasági szervezetek valamint a tudomány, az oktatás és a civil élet számos tekintélyes képviselője vett részt, tartott előadást a Kárpát-medencei országokból.
A 10 éve alakult és azóta rendszeres és eredményes munkát végző KEP rendezvényének résztvevőit Schmitt Pál köztársasági elnök levélben köszöntötte. Czeglédi József a KEP ügyvezető elnöke olvasta fel Schmitt Pál államelnök levelét. Ebben a köztársasági elnök kiemelte, hogy a  IV. Társadalmi Párbeszéd Fórum számos területet vizsgál –gazdasági helyzet, visegrádi országok együttműködése, felsőoktatás, kapcsolat a környező országokkal, turisztika, hungarikumok-, amely témák kulcsfontosságúak nemzeti önbecsülésünk megőrzésében és hazánk megújulásában. Mindez szorosan összefügg a közép-európai együttműködés minőségével .
A rendezvény megnyitójában a KEP társelnöke Marinovich Endre c. nagykövet, a BGF tanára megemlékezett a KEP alapításának 10. évfordulójáról. Ebben az időszakban a KEP rendszeres törzsasztal fórumaival együtt mintegy 100 rendezvényt szervezett különböző aktuális témákban, küldetés nyilatkozatával összhangban, az EU normáinak megfelelően.
Az utóbbi évek gyakorlatának megfelelően a Társadalmi Párbeszéd Fórum keretében került sor a KEP  Közép-Európai Pannonia Szenátora   kitüntető oklevelek átadására. Ezt idén hg. Esterházy Antal KEP elnök képviseletében, külföldi tartózkodása miatt Marinovich Endre KEP társelnök, c. nagykövet nyújtott át a kitüntetetteknek: Pozsgay Imre egyetemi tanárnak, volt államminiszternek és Schöpflin György egyetemi tanárnak, európai parlamenti képviselőnek. Czeglédi József az MTA Köztestületének tagja laudációjában hangsúlyozta, hogy mindkét kitüntetett nagyon sokat tett a közép-európai népek baráti kapcsolatainak elmélyítéséért, a hazai demokratikus rendszer erősítéséért és segítették a pártoktól független civil szervezet a KEP munkáját is. A kitüntetés átadásánál részt vettek Boross Péter v. miniszterelnök, a Szabadságharcosokért Közalapítvány elnöke és Lomnici Zoltán a Legfelsőbb Bíróság v. elnöke, az Emberi Méltóság Tanácsa elnöke, a KEP Kárpát-medencei képviselői, a rendezvény előadói és vendégei.
A Fórumról megszervezték a teljes internetes élő közvetítést, készül írásos dokumentum és DVD is. További információ: www.kepcp.hu .

            KEP Elnökség

    Kiadó: Közép Európai Club Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.