2011. október 6., csütörtök 12:19

Jó pályán!” TÁMOP projekt záró szakmai fórum Miskolcon
    Budapest, 2011. október 6., csütörtök (OS) - Lassan befejezéséhez közeledik a nők, fiatalok és 45 éven felüliek munkaerő-piaci (re)integrációját, “jó pálya  választását, valamint esély-és és béregyenlőségét elősegíteni szándékozó  Jó Pályán!   projekt. A projekt során a főpályázó SZGTI (Szakszervezetek Gazdaság és Társadalomkutatási Intézete) felhasználta, ötvözte és továbbfejlesztette a korábbi Bérbarométer (www.berbarometer.hu) és Pályainformációs tanácsadók projektben (www.palyatanacsadok.hu) kialakított jó gyakorlatait.

2011. október közepén Miskolcon kerül megrendezésre a projekt egyik alapkövét képező legutolsó –  záró - szakmai fórum. Bár a projekt teljes befejezésére november végén kerül sor – addig a mentori és disszeminációs tevékenység teljes gőzzel folytatódik, – a záró szakmai fórum több szempontból is lényeges és egyedülálló esemény lesz a projekt megvalósítása során. Egyrészt ez olyan alkalom lesz, ahol találkozhatnak a projektben résztvevő közép-dunántúliak, észak-magyarországiak, észak-alföldiek és dél-alföldiek, megoszthatják egymással gondolataikat, gondjaikat, ötleteiket; személyes kapcsolatokat építhetnek ki, amelyek akár a projekt keretein és időtartamán is túlmutathatnak. A projektben résztvevő régiókból 30-30 fő mentorált kap lehetőséget arra, hogy kimozduljon saját környezetéből, és személyesen is találkozzon a többiekkel. Továbbá, a záró szakmai fórum jó alkalom lesz arra, hogy számvetés készüljön a projekt eddigi eredményiről. Így szó lesz a  Pályára segítő  képzés szakmai és gyakorlati tapasztalatairól, a  Jó Pályán!  adatbázisról és az ezen alapuló kutatás eredményeiről. A projektben részt vett mentorszervezetek (Békés Megyei Nők Egyesülete, Miskolci Nőknek Is Esélyt –MINŐIES- Alapítvány, a Várpalotai Írisz Nőegyesület és a nyíregyházi Nők a Jobb Jövőért Egyesület) beszámolnak arról, hogy mit nyertek az ismereteken túl. A mentorokon kívül szót kapnak maguk a mentoráltak is.
dr. Borbély Szilvia
    Kiadó: Szakszervezetek Gazdaság és Társadalomkutatási Intézete (SZGTI) Közhasznú Alapítvány