2011. október 6., csütörtök 15:09

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes látogatást tesz a Bajorországban élő magyaroknál
    Budapest, 2011. október 6., csütörtök (OS) - A bajorországi magyar közösséget keresi fel Semjén Zsolt október 7-8-án. A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes látogatása első napján Münchenben részt vesz és beszédet mond a Szabad Európa Rádió magyar adása elindulásának 60. évfordulója alkalmából a Magyar Köztársaság müncheni főkonzulátusa által szervezett emlékünnepségen, ahol a rádió egykori munkatársaival találkozik. A rendezvény a Szabad Európa Rádió - hidegháború idején betöltött - történelmi szerepe előtt kíván tisztelegni.

    Semjén Zsolt látogatásának második napján Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok püspöke meghívására részt vesz a magyar nemzeti zarándoklaton. A Magyarok Nagyasszonyának ünnepe és a közelgő nemzeti ünnepünk alkalmából tartott rendezvénynek a bajorországi Scheyern bencés kolostor bazilikája ad helyet, amely Szent István király és Boldog Gizella eljegyzésének színhelye. A főpapi misét ünnepi megemlékezés követi, melyen a miniszterelnök-helyettes a magyar kormány képviseletében köszönti a németországi magyarokat. Majd az itt élő fiatalok, cserkészek, egyházi énekkarok, néptáncegyüttesek műsora várja a közönséget.
    A nemzeti zarándoklatra Németország egész területéről, továbbá Magyarországról és az egész Kárpát-medencéből érkeznek a magyar hívek.

A miniszterelnök sajtóstábja
    Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.