2011. október 14., péntek 07:08

Ervin és Bogyó
    Budapest, 2011. október 14., péntek (OS) - Óvodásoknak és általános iskolásoknak ajánljuk  Ervin és Bogyó  című foglalkoztató füzetünket. Kideríthetik, hogyan segít egy vak embernek egy vakvezető kutya. A Fehér Bot Napja alkalmából az internetről ingyenesen letölthető és kinyomtatható foglalkoztató füzetet adtunk ki: http://www.barathegyisegitokutya.hu/?item=8

    Egyre több vak ember szeretne aktív életet élni, ezért több vakvezető kutyára van szükség. De az iskolák állami támogatás nélkül működnek, ezért nagyobb szükség van a civil társadalom és a vállalatok támogatására.

Utalva a kedves mesefilmre, azt szoktuk mondani, hogy Magyarországon 101 vakvezető kutya van, pedig évente kellene képezni ennyit. A valós szám egyébként 100 és 130 között lehet, de a kiöregedőben lévő, már alig-alig dolgozó kutyákról nincs hivatalos adat. Alapítványunk ennek a 101 kutyának akár a harmadát is kiképezhetné, és rászorulókhoz juttathatná évente, ha találnánk rá elég forrást.

A foglalkoztató füzetet  101 vakvezető kutya!  című rendezvényünkön mutatjuk be, erről bővebben olvashat: http://www.barathegyisegitokutya.hu/?item=8

A foglalkoztató füzet névadóival és rajzainak ihletőivel, Krekács Ervinnel és Bogyó kutyájával is találkozhatnak. Meg lehet simogatni a vakvezető kutyákat. Minden kérdésre választ adunk. Ki lehet próbálni, milyen bekötött szemmel közlekedni egy vakvezető kutyával.


Tisztelettel

Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány

barathegyi.media@gmail.com

20 8 519 819

    Kiadó: Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.