2011. november 3., csütörtök 18:12

Magyarországi Szcientológia Egyház: Tudja meg a tényeket
    Budapest, 2011. november 3., csütörtök (OS) - Az elmúlt évtized jelenti azt az időszakot a Szcientológia Egyház történelmében amelyben a legnagyobb terjeszkedést érte el. Ugyanebben az évtizedben egy megdöbbentő növekedést tapasztaltunk a Dianetika és Szcientológia szolgáltatásai, valamint az Egyház által támogatott társadalmi és humanitárius programok igényére. Az Egyház nagyon nyíltan kiáll a drog és az emberi jogi visszaélések ellen, legfőképpen a pszichiátriai visszaélések területén. Már a múltban is tapasztaltuk, hogy a terjeszkedés időszakában a média felől értek minket támadások rágalmazó vádakkal, hogy eltapossák Egyházunk és hívőink vallásszabadságát.

    Mindamellett az Európai Emberi Jogi bíróság egyértelműen kijelentette, hogy a Szcientológia Egyház – csakúgy mint más hitű európai közösség – egy jóhiszemű vallási szervezet, amely az Emberi Jogok Európai Egyezménye értelmében jogosult ugyanazon jogokra, mint bármely más vallási szervezet. Ezek a feltételek magukban foglalják, bármely vallás hívőjének, hogy vallásos anyagokat tanuljanak és terjesszenek továbbá, hogy gyülekezzenek a vallásuk szabad gyakorlásához. 2007 áprilisában a Moszkvai Szcientológia Egyház Oroszországgal szembeni pere során az Európai Emberi Jogi Bíróság megerősítette minden Szcientológus jogát, hogy a kormány általi beavatkozás vagy zaklatás nélkül gyakorolhassa a vallását.  A napi több száz egyháztag kiszolgálásán túl az Egyház a humanitárius programjain keresztül is segít: hatékony drogmegelőző és felvilágosító előadásokkal iskoláknak, valamint lakossági csoportoknak adományozott drog információs füzetekkel. A Szcientológia Egyházat több tucatnyi bíróság és állami szervezet ismerte el világszerte. Jelenleg egy nemzetközi program során új egyházakat és lakossági központokat nyit a világ legjelentősebb városaiban, hozzáadva ezeket a már létező több tucatnyihoz, amelyek a közelmúltban nyíltak meg, olyan kulturális központokban, mint London, Berlin, Róma, Mexikó és Melbourne. További információkat talál a www.szcientologia.org.hu weboldalon.
    Kiadó: Szcientológia Egyház Budapest

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.