2011. november 22., kedd 11:06

Üres szavak, elvont támogatások
    Budapest, 2011. november 22., kedd (OS) - Nagy érdeklődéssel olvastuk Fazekas Sándor miniszter szavait, amelyeket az Erdők nemzetközi éve konferencián mondott, miszerint az erdőgazdaság fejlesztése, támogatása Magyarország fő kitörési pontja lehet a 2013-2020-as vidékfejlesztési ciklusban. Ezzel teljes mértékben egyetértünk. A baj az, hogy az Orbán-kormány működésében már a sokadik eset, amikor a szavak és a tettek szöges ellentétben állnak egymással.

    A 2012-es költségvetésből ugyanis szinte teljesen eltűnt a fenntartható erdőgazdálkodás támogatására fordítható forrás.

Ez a támogatás éveken keresztül biztosította a magánerdő gazdálkodók munkáját segítő tanácsadó szolgálat működését. Ennek hiányában az erdőgazdálkodók nem tudnak felkészülni a megnyíló új lehetőségekre, azok kihasználatlan lehetőségek maradnak.

Az MSZP felszólítja az Orbán-kormányt, hogy az elvont forrásokat azonnal pótolják, ugyanis ez kell ahhoz, hogy a miniszter úr szavai ne csak üres frázisok maradjanak. Ezt nagyon egyszerűen megtehetik: támogassák azt a szocialista módosító javaslatot, amely biztosítja a szükséges finanszírozást az erdészeti tanácsadó rendszer működéséhez.

Gőgös Zoltán,
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke,
országgyűlési képviselő

    Kiadó: MSZP

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.