2011. november 22., kedd 12:20

A MAZSIHISZ felszólítja a Kormányt a holokauszt túlélőknek járó támogatás azonnali kifizetésére
    Budapest, 2011. november 22., kedd (OS) - A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége szomorúnak tartja, hogy Magyarország Kormánya mind a mai napig nem fizette ki a 2007-ben kötött szerződésben vállalt, a holokauszt túlélőknek 2011-ben járó – és a költségvetési törvényben szereplő – 4,2 millió dollárt, pedig annak kifizetésére a Kormány több tagja is határozott ígéretet tett külföldön,- és belföldön is.

    A MAZSIHISZ felszólítja a Kormányt a holokauszt túlélőknek járó támogatás azonnali kifizetésére  A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége szomorúnak tartja, hogy Magyarország Kormánya mind a mai napig nem fizette ki a 2007-ben kötött szerződésben vállalt, a holokauszt túlélőknek 2011-ben járó – és a költségvetési törvényben szereplő – 4,2 millió dollárt, pedig annak kifizetésére a Kormány több tagja is határozott ígéretet tett külföldön,- és belföldön is.   A fizetési határidő óta csak Magyarországon közel 1000 jogosult halt meg, akik így már nem részesülhetnek ebben a juttatásban.  A KIM   munkatársai többször, ürügyként hivatkoztak  a Magyarországi Zsidó Örökség  Közalapítvány átalakítására, arra, hogy az azzal kapcsolatos bírósági döntés hiánya akadályozza a kifizetést.   Ezek a közlések nem valósak, a támogatás átutalása, szétosztása egyáltalán nincs összefüggésben a MAZSÖK átalakításával.   A MAZSÖK tervezett átalakítására vonatkozó Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumi kérelemnek helyt adó I. fokú Bírósági döntést a Fővárosi Ítélőtábla jogilag megalapozatlannak találta, és hatályon kívül helyezte.  Megdöbbentő, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, – amelynek egyik legfőbb feladata a jogállami feltételek kidolgozása – képtelen volt arra, hogy olyan okiratokat terjesszen elő, amelyek egy bírósági döntés alapjául szolgálhatnának, és amelyek kiállják a független bíróságok vizsgálatát.  A MAZSIHISZ felszólítja a Kormányt, hogy haladéktalanul intézkedjék a holokauszt túlélőknek 2011-ben járó összeg átutalásáról, és ezzel állítsa helyre Magyarország szavahihetőségét, és tekintélyét.  
    Kiadó: Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége MAZSIHISZ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.