2011. december 5., hétfő 10:45

Karácsonykor sem pihennek a Zöldőrzők
    Budapest, 2011. december 5., hétfő (OS) - A Nagykátai kistérségben folyó iskolák közötti Zöldőrzők verseny a hideg beálltával tovább zajlik. Novembertől az iskola után végezhető feladatokkal szerezhetnek plusz pontot a tanulók.

    A Nagykátai kistérségben folyó iskolák közötti Zöldőrzők verseny a hideg beálltával tovább zajlik. Novembertől az iskola után végezhető feladatokkal szerezhetnek plusz pontot a tanulók. A szeptemberi lelkesedés nem csökkent: a csapatkapitányok a határidőket pontosan betartva, e-mailben küldik a kész feladatokat a szervezőknek. Jelenleg a harmadik fordulónál tartanak. A 2012. február 4-i Játékok Határok Nélkül sportnapig kéthetente számíthatnak a csapatok újabb otthon végezhető feladatokra.   Eddig a Fogadjatok örökbe egy öreg fát! pályázatért lelkesedtek a legjobban a gyerekek.  – nyilatkozta Kollár János, az egyesület környezetnevelési szakembere. A feladat során csapatonként egy fát kellett örökbe fogadniuk, majd fényképen megörökíteniük az eseményt.  A Fiatalok a Környezetért Egyesület nem csak a környezetvédelmi munkában jeleskedik. Az egyesület csatlakozott a magyarországi civil szervezetek Karácsonyi jótékonysági gyűjtéséhez. A karitatív tevékenység a Nagykátai kistérség általános iskoláiban zajlik. A csapattagok és barátok felajánlásait, azaz az otthon már nem használt, de még ép játékokat, iskolai eszközöket és ruhákat a Máltai Szeretetszolgálat tápióbicskei irodája kézbesíti az adományozottaknak.    Fontosnak tartjuk, hogy ne csak karácsony alkalmából gondoljunk rászoruló embertársainkra, ezért 2012-ben több hasonló kezdeményezést is tervezünk. - nyilatkozta Molnár László, az egyesület kommunikációs referense.  Ezúton kíván a Fiatalok a Környezetért Egyesület minden tagja Áldott és Boldog Karácsonyt!  További információ: www.zoldorzok.huwww.facebook.com/zoldorzok
    Kiadó: Fiatalok a Környezetért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.