2011. december 18., vasárnap 17:16

LMP:Ezekre a nevekre emlékezni fogunk
    Budapest, 2011. december 18., vasárnap (OS) - Az LMP név szerinti szavazást kezdeményezett a köznevelési törvényről, eleget téve a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSz) és a hetek óta a Kossuth téren demonstráló Hálózat a Tanszabadságért (HAT) kérésének. Így mindenki láthatja, kik szavazzák meg hétfőn ezt az esélymegvonó, tekintélyelvű, iskolaromboló és hazug törvényt.

    A törvény a hazugság bűnében fogant, alkotói megpróbálták letagadni a saját maguk által készített hatástanulmányt. Titkolni akarták, hogy a törvény tömeges iskolabezárásokkal, pedagógus-elbocsátásokkal és a szakképzés drasztikus visszafejlesztésével fog járni. Ez iskolarombolás. Hazug a törvény azért is, mert bár sok százmilliárdos költségű pedagógus-életpályát és óvodaépítéseket irányoz elő, mindenki tudja, hogy erre sem rövid-, sem hosszútávon nem lesz fedezet. A törvény meghatározó pedagógiai eszménye a tekintély és a büntetés, az oktatási rendszer szervezőelve pedig a gyerekek, szülők, pedagógusok, helyi közösségek és oktatási szakemberek kirekesztése az iskolával kapcsolatos döntésekből, a teljes központosítás. A centralizáció nem az esélyteremtést, hanem a megszorításokat szolgálja, ezt bizonyítja a jövő évi büdzsé tervezete is. A kormány már a szakképzési törvény koncepciójában elárulta, hogy negyven százslékkal kívánja csökkenteni a gimnazisták számát. A hozzáférés szűkítését és az esélymegvonást szentesíti most ez a törvény a szakképzés három évesre csökkentésével, a zsákutcás híd-programmal, de mindenekelőtt a tankötelezettség 18-ról 16 évre való leszállításával. Szakképzettség nélkül eresztik majd szélnek a problémás  kamaszokat. Hétfőn kiderül, kik szavaznak igennel a magyar gyerekek jövőjét veszélyeztető törvényre.  Osztolykán Ágnes, az Oktatási, tudományos és kutatási bizottság alelnöke
    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.