2012. január 16., hétfő 15:39

Zöldőrzők - Aktívabban 2012-ben!
    Budapest, 2012. január 16., hétfő (OS) - A Zöldőrzők csapata tavaly szeptemberben indította környezetnevelési programját a Nagykátai kistérségben. 2011-ben három rendezvénnyel, otthon végezhető feladatokkal és ajándékgyűjtési akcióval várta a 10-14 éves fiatalokat. A kampányban a vártnál sokkal több gyermek és nevelő vett részt – a Zöldőrzők legnagyobb örömére.

    A karácsonyi ajándékgyűjtésre rengeteg csomag érkezett - amit a Máltai Szeret szolgálat jutatott el a rászorulókhoz – így valóban boldogan töltötték a szeretet ünnepét az adományozók és az adományozottak egyaránt. Köszönjük a rászoruló gyerekek nevében is a felajánlásokat!      A kampány felénél járunk és érezhető a gyerekek töretlen lelkesedése az otthon végezhető feladatok elkészítésénél. A sikeres versenyben nagy szerep jut a pedagógusoknak is, akik nélkül a Zöldőrzők programsorozat félkarú óriásként állna a kistérségben. A kampány második felének legfőbb célja, hogy a családok és passzívabb gyerekek is megismerjék a Zöldőrzők életérzést  - nyilatkozta Molnár László, kommunikációs referens.     A 2012-es szezont február első szombatján egy nagyszabású sportversennyel nyitják a Zöldőrzők. Az ügyességi vetélkedők és sorversenyek két helyszínen, Nagykáta és Tápiószentmárton sportcsarnokában zajlanak majd. A szervezők fontosnak tartják, hogy a gyerekek többet mozogjanak, sportoljanak, több időt töltsenek a szabadban. Természetesen ez alkalommal sem maradhatnak el szellemi feladatok, a Zöldőrzők IQ kitöltésével további pontokat szerezhetnek a csapatok.
    A rendezvényre a csapatokon kívül szeretettel várják a pedagógusokat, a diákok szüleit, kísérőit és önkénteseket is. Egyszóval mindenkit, aki ezen a szombaton kikapcsolódásra, társaságra és önfeledt szurkolásra vágyik, hiszen izgalmas verseny ígérkezik.
    Bővebb információ:      www. zoldorzok.hu
    www.facebook.hu/zoldorzok
    Kiadó: Fiatalok a Környezetért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.