2012. január 21., szombat 21:56

OS - Az MSZP közleménye a Békemenetről
    Budapest, 2012. január 21., szombat (OS) -

MÉG mindenkinek joga van tüntetni, bár az Orbán-rezsim mindent elkövet, hogy a vele szemben véleményt megfogalmazó pártokat, civileket, szakszervezeteket, médiumokat  megfélemlítsék, és elhallgattassák.
Ma tízezrek tüntettek a kormány mellett, amihez joguk van, bár kicsit Kim Dzsong Il-es, de ez a fidesz-alapító szervezők felelőssége.  S ez nagyon sokba kerülhetett.
Még jó, hogy az  okosban  privatizáló nagytőkés fizette a számlák egy részét, mert, ha a kormánypárti tüntetőket szállító ingyen buszok utasai saját zsebből fizették volna a tankolást, akkor az első benzinkút után visszafordultak volna.
A szervezők között is feltűnt a szlovák adófizető polgárként is megismert jobboldali publicista Bayer Zsolt, de nem csak Ő fizetett eddig külföldön adót, hanem nagyon sok résztvevő is.
Feltűnő volt a rengeteg egyen-tábla, a sok ingyen busz, tán még statiszták is lehettek, mint tavaly március 15-én Orbán Viktor körül, s ez elég sokba kerülhetett. Látszott, hogy apait-anyait beleadtak a kormánypártok is, a kormánypártokhoz közel álló független  civilek is, ehhez képest csak ugyanannyi embert tudtak összeszedni, mint amennyien megjelentek a 2011. április 9-én, a megfélemlített, a kormánypártok által kifosztott munkavállalói tüntetésen, hiszen akkor is az Oktogontól a Hősök teréig ért a tömeg. Érdekes, hogy a rendőrség akkor és most más-más számokkal állt elő.
Sajnálatos, hogy most is együtt mutatkoztak az árpádsávos zászlókat lengető kormánypárti tüntetők és az anyaszervezetük vezetői, tagjai.
Az emberek joga a demonstráció, de a szervezők felelőssége, hogy félrevezetik-e a híveiket, hiszen senki nem támadja Magyarországot, csak a magyar embereket nyomorba döntő, a demokráciát lábbal tipró kormányt, s a józan eszét vesztett  miniszterelnököt, aki többszörösen szégyent hozott hazánkra.
Sajnos ettől a  tüntetéstől  sem lesz olcsóbb a megélhetés, mert a kormány elhibázott gazdaságpolitikáját, a költségvetés hiányát növelő  igazságtalan adórendszerét, az árakat növelő és a forintot értéktelenítő szabadságharc károkozásait nem semlegesíti pár tízezer ember demonstrációja.

Török Zsolt, szóvivő

Kiadó: MSZP