2012. január 24., kedd 16:21

Olimpikonok, bajnokok, érmesek és kiváló sportszakemberek az ’Oltalom’ sportnapon a Fűtött Utcán” – sporttal a hajléktalanság és az előítéletek ellen!
    Budapest, 2012. január 24., kedd (OS) - Székely Éva olimpiai bajnok úszónő, a Nemzet Sportolója, a magyar és nemzetközi sportélet kiemelkedő személyisége a védnöke annak a rendezvénynek, melyen neves és világhírű, profi magyar sportolók, sportszakemberek: Gergely Gábor, Kótai Mihály, Lengyel Béla, Mester Sándor, Pécsiné Lázár Melinda, Portisch Lajos, Szegő András, valamint hajléktalanok, leendő szociális munkások, pedagógusok, lelkészek mérkőznek, mutatkoznak meg több sportágban. Szervezők: Oltalom Karitatív Egyesület, Oltalom Sportegyesület, vendéglátók: MET  Fűtött Utca   hajléktalan-ellátó központ, Wesley János Lelkészképző Főiskola.

    A játék, a sikerélmény kivezet a reménytelenségből – sporttal a hajléktalanság és az előítéletek ellen!   A hajléktalan ellátásban az alapfokú szükségletek megteremtésén túl (szálláshely, étel) a hajléktalan karrier  megtörésének egyik lehetősége a sport: mint segítő módszer, terápiás eszköz javítja a hátrányos helyzetű emberek mentális és fizikai állapotát – és lehetőséget ad a tehetségek kiválasztására, gondozására.  A 2005-ben létrejött Oltalom Sportegyesület szociálisan hátrányos helyzetű embereknek nyújt lehetőséget a sportolásra. Hajléktalan futball-válogatottja évek óta képviseli hazánkat az évente más-más országban megrendezésre kerülő Homeless World Cup labdarúgó világbajnokságon. Eredményesen működik ökölvívó szakosztályuk és rendszeres asztalitenisz edzéseket tartanak az OKE Dankó utcai székhelyén. Legfrissebb kezdeményezésük a békásmegyeri terápiás lovas szakosztály, mely egyre népszerűbb a nehéz sorsú gyerekek körében.  Eredményeik, sikereik segítenek a rászorulóknak visszanyerni az önbecsülésüket s egyúttal csökkentik a szegények és hajléktalanok iránt táplált előítéleteket.  A sportnap a WJLF hallgatói barátságos sporttalálkozója a  Fűtött utca  fedél nélküli klienseivel, mely erősíti a segítők és gondozottak kapcsolatát. A rendezvény sportjai, játékai: ökölvívás, asztalitenisz, sakk, csocsó, gombfoci, marokkó, malom.  A megjelenő aranyérmes bajnokok, neves vendégek részvételükkel segítenek egy nagyon nehéz helyzetben lévő, szűkülő lehetőségekkel bíró ellátórendszer gondozottainak – s egyúttal az Oltalom Sportegyesületnek, nemes célok elérésében. Akik a rendezvényt aktív jelenlétükkel megtisztelik (a sportbemutatók, selejtezők, illetve döntők időbeli rendje szerint):  Gergely Gábor asztaliteniszező, világ- és Európa-bajnok, a BVSC örökös bajnoka, tiszteletbeli szakosztály-elnök Kótai Mihály ökölvívó, WBF és IBO nagyváltósúlyú világbajnok Lengyel Béla nemzetközi sakkmester Mester Sándor volt ökölvívó, a Halasi Box Club főtitkára Pécsiné Lázár Melinda ökölvívó, az UTE volt versenyzője, hazai és nemzetközi versenyek többszörös érmese Portisch Lajos nemzetközi sakknagymester és sakkolimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója Szegő András sportvezető, a birkózás, a súlyemelés és az ökölvívás szakírója
    Kiadó: Oltalom Karitatív Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.