2012. február 14., kedd 22:28

Támadnak a devizaadósok?
    Budapest, 2012. február 14., kedd (OS) - A hírekben és a közbeszédben az úgynevezett devizaadósok felelősségéről, megmentéséről esett csak az eddigiekben szó. A  Tedd az áldozatot bűnbakká elv alapján  az ellenérdekű felek által birtokolt médiában a devizaadósok felelősségét boncolták, az állami szervek és a bankok felelőssége mellett. Úgy tűnik, fordul a kocka, az üldözöttekből üldözők vállnak ki. A  pesti fagyi visszanyal?

A 2011. október 22-én önszerveződéssel létrejött Devizaadósok Szövetsége www.devizaados.eu bírósági bejegyzését követően intenzív média és szervezési munkába kezdett.  Azonnal Petíció előkészítését   http://www.devizaados.eu/index.php/11-hirek/226-szer  kezdte meg az Interneten, a devizaadósok egyszeri perilleték mentessége érdekében, mely a bankjaikkal kapcsolatos elszámolási vitájuk bíróság előtti rendezése lehetőségét célozza. A perilleték felső határát, hogy-hogy nem 900 ezer forintról 1,5 millióra emelte a törvényhozás. Erről a barátságtalan lépésről már az ECHO TV   http://www.devizaados.eu/index.php/11-hirek/246-allasfoglalas-a-peril letek-emelkedes-hatasairol  HÍR TV   http://www.devizaados.eu/index.php/11-hirek/247-allasfoglalas-a-peril letek-emelkedes-hatasairol-hir-tv  Híradói is beszámoltak.   Kiszivárgott információk szerint gőzerővel folyik a Devizaadósok Szövetsége  percsoportjaiban a kölcsön-szerződéseket megtámadó pertársaságok szervezése. Az élen az OTP illetve az AXA bankokkal kölcsönszerződéseket kötöttek csoportjai állnak.   Ezzel párhuzamosan a kölcsönszerződéseikből fakadó eddigi károk megtérítése, és várható károkozás megelőzése érdekében büntető feljelentések előkészítése is folyik.  Ez utóbbinak a sorsa   2012.02.25-i nem nyilvános, zárt budapesti tanácskozásukon dől el.   A szövetség képviselői folyamatosan hangoztatják, hogy ők nem általában a devizaadósokat szervezik és képviselik, hanem – a törvényesség talaján – csak és kizárólag tagjaik érdekeit képviselik és védik. Ők nem a  megmentők  a  felszabadítók  nem is a tanácsadók , hanem azok a davizaadósok, akik kezükbe vették saját sorsukat és ügyeiket. Ők a devizaadósok  tömegeiből is csak és kizárólag azokat várják soraikba, akik kárukat megtéríteni - és kölcsönszerződéseik módosítását - bíróság útján kívánják érvényesíteni.   Mottójuk:  Jogaink és vagyonunk – családjaink megélhetésének alapjai – sokkal komolyabb dolgok annál, mintsem azokat csak és kizárólag ügyvédekre és politikusokra bízzuk.
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége