2012. február 16., csütörtök 15:33

Elég volt! Azonnali megoldást az egészségügyben!
    Budapest, 2012. február 16., csütörtök (OS) - Szócska Miklós alkalmatlan, dilettáns, és felelőtlen  intézkedései oda juttatták az egészségügyet, hogy a  kórházak adósságállománya drasztikusan megnőtt, lassan nincs olyan intézmény, amely ne küzdene napi gondokkal. A helyzet tovább romlik, a fiatal orvosok nagy része már a tanulmányaik végeztével elhagyják a pályát és az országot, de követik őket a szakdolgozók is!

Szócska Miklós pénz nélküli államosítása csak az ingatlanok és a közbeszerzések centralizált lenyúlását eredményezi, a  reform  a betegellátás teljes összeomlását hozza! A fiatal rezidensek pénz helyett csak újabb feladatokat, terhelést kapnak, aminek eredménye a hibák növekedése (lásd pl. a kalocsai kórházban történt tragikus esetet).

Valódi megoldások helyett katasztrófahelyzet kihirdetésével, és egymás közötti,  vérre  és börtönre menő belharcokkal foglalkozik a Fidesz. Csak az ingatlanvagyon lenyúlása, ingatlanok átjátszása, a beszállítói kör politikai felügyelete és a politikai harcok azok, amikkel a kormány és Szócska Miklós törődik. Erre utalhat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Holding Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának letartóztatása, aki bár maga tett feljelentést sikkasztás miatt a korábbi időszak visszaéléseivel kapcsolatban, mégis őt vádolják hűtlen kezeléssel. S amíg a Fidesz a kicsinyes politikai leszámolósdival van elfoglalva, az országban darabjaira hullik az ellátórendszer.

Elég volt!

A fideszes államtitkárság valódi megoldások helyett egyre nagyobb káoszt teremt, egy most felállt, a feladatait nem ismerő szervezetre, a GYEMSZI-re bízva az ágazat vezetését és a problémák megoldását.

Elég volt!

A bérkérdés megoldatlan, csak hazugságokkal ámítják a dolgozókat! Azonnali beavatkozás szükséges, ellenkező esetben összeomlik a betegellátás, nem lesz orvos, nővér, gyógyszer az ágazatban!

Elég volt!

Az elmúlt napok egészségügyi történései ismét rávilágítottak a Fidesz-kormány alkalmatlan, dilettáns egészségpolitikájára. Olyan miniszteri rendelet jelent meg, amely át kívánja alakítani az ország ellátó struktúráját, aminek eredményként egy egyszerű mandulaműtétért a szülők 100 kilométereket is utazhatnak!

A kormány fejezze be azt a cinikusan egészségügyi politikának nevezett folyamatot, amit két éve folytat. Szócska Miklós alkalmatlan, nem tudja megoldani az egészségügy egyre feszítőbb helyzetét, nem tud egyetlen racionális intézkedést sem hozni. Mindaz, amit a Fidesz az elmúlt időszakban képviselt az egészségügy területén, totális leépülés az ágazat számára.

Elég volt!

Az azonnali beavatkozás elengedhetetlen, mert ha ezek a tendenciák tovább folytatódnak, a betegek nem fogják megkapni a megfelelő kezeléseket, hiszen egyetlen orvos sem lesz, aki gyógyítson.

Havas Szófia,
a Fővárosi Önkormányzat Egészségpolitikai és szociális bizottságának alelnöke

Kiadó: MSZP

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.