2012. február 17., péntek 09:36

50 civil szervezet kér kegyelmet Geréb Ágnesnek
    Budapest, 2012. február 17., péntek (OS) - A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és a Semmelweis Mozgalom kezdeményezésére félszáz civil szervezet fordult levélben az államfőhöz, hogy dr. Geréb Ágnesnek elnöki kegyelmet kérjen.

    A Fővárosi Ítélőtábla, lényegesen súlyosbítva az elsőfokú bíróság döntését, 2012. február 10-én jogerősen két év letöltendő fogház büntetésre és tíz év foglalkozástól eltiltás büntetésre ítélte Geréb Ágnest, mely után a szülész-nőgyógyász kegyelmi kérvénnyel fordult a köztársasági elnökhöz.  A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége (www.asszonyszovetseg.hu) és a Semmelweis Mozgalom (www.semmelweismozgalom.info) kezdeményezésére félszáz civil szervezet fordult levélben az államfőhöz, hogy dr. Geréb Ágnesnek elnöki kegyelmet kérjen.  A két szervezet csütörtökön megírt leveléhez 24 óra alatt csatlakozott 50 civil szervezet ill. közéleti személy, valamint az ügy egyik sértettje is.  A szervezőknek több mint 250 magánszemély is jelezte csatlakozási szándékát. A kegyelmi kérvényt támogató levél és a szervezeti csatlakozók névsora, ahogyan azt a Köztársasági Elnök Úr részére postáztuk, honlapunkon olvasható: www.asszonyszovetseg.hu.
    Kiadó: Magyar Asszonyok Érdekszövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.