2012. február 27., hétfő 15:57

Közlemény: Büntető feljelentést tesz a Devizaadósok Szövetsége
    Budapest, 2012. február 27., hétfő (OS) - A szövetség – jelen lévő - tagjai a 2012.02.25-in Budapesten tartott  első tanácskozásán – melyről hírt adott a HIR TV Híradó is ( Lásd: http://www.devizaados.eu/index.php/11-hirek/259-hir-tv-hirado-devizaa dosok-i-tanacskozasa ) büntető feljelentés megtételéről , illetve két pertársaság életre hívásáról döntöttek.

    A büntető feljelentés a szövetség arra meghatalmazást adó rendes tagjai nevében várhatóan még március hóban (tervezetten Március 15.-el) bekerül az arra illetékes állami szervekhez. Az életre hívott pertársaságokhoz - a pertársasági szerződések megkötéséig - még lehet csatlakozni, egyben folyik a további pertársaságok szervezése is. A Devizaadósok Szövetsége támogatja az egyéni pereket is, sőt azon tagjainak, akik perilleték mentességre jogosultak, avagy akármilyen okok miatt már nem tudják bevárni a folyamatosan érkező pertársakat kifejezetten ezt az utat is javasolja. Ennek érdekében már felvette a kapcsolatot az egyéni pereket folytartókkal a tapasztalatok megismerése céljából. A szövetség, mind a büntető feljelentéseknél, mind a kölcsönszerződések bíróság előtti megtámadásánál rendkívül lényegesnek tarja, az eddigi és a jövőben várható károk számszerű kimutatását, melyre eljárást dolgozott ki.   Az eljárással a szövetség percsoportjaiban maguk a rendes tagok készítik el káraik kimutatását csoportmunkában. A kárt ugyanis a kölcsönszerződések kapcsán nem a bankok szenvedték el, ahogy azt a tömegkommunikációban megtévesztő módon terjesztik, hanem a devizaalapú kölcsönt felvevők, ám ezt csak a bírák mondhatják ki hitelesen. Továbbiak: www.devizaados.eu
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.