2012. február 28., kedd 10:25

Novák Előd ellen is eljárás indult a Magyar Gárdában való részvétel miatt
    Budapest, 2012. február 28., kedd (OS) - A kommunizmus áldozatainak emléknapján ismét gárdistákat vegzált a rendőrség Pécsett, az 56-os kopjafánál, minden különösebb indok nélkül. Az Új Magyar Gárda tucatnyi békés, egy helyben álló megemlékezője mellett Novák Elődöt, a Jobbik alelnökét is igazoltatták, és ellene is szabálysértési eljárást indítottak feloszlatott egyesület tevékenységében való részvétel jogcímen, miután szolidaritásból egy Árpád-sávos  Gárda-sálat  kötött nyakára, és beszédében ezt a jelszót mondta: Mindannyian gárdisták vagyunk! A Jobbik országgyűlési képviselője szokás szerint lemond mentelmi jogáról, kész vállalni akár az elzárást is.

    Komlón ritkán látni húsz rendőrt: most ennyi vett körül tucatnyi békésen megemlékező gárdistát, akik ellen szabálysértési eljárást indítottak, holott még az oroszlános mellényük sem látszott. Két órával később Pécsett Horváth Norbert, az Új Magyar Gárda Baranya megyei kapitánya egy fővel sem kevesebb gárdistáját már sapkájuk levételére is utasította, azonban ez nem zavarta az újabb, másik rendőri állományt, mely felsőbb parancsra hivatkozva és panaszkodva ismét igazoltatta őket, valamint kamerával rögzítették Németh Zsolt és Novák Előd, a Jobbik honatyáinak  bűnös  beszédeit.          A Jobbik Magyarországért Mozgalom elképesztőnek tartja, hogy miközben a közbiztonság két hét, sőt lassan két év alatt sem javult, addig a Magyar Gárda Egyesület feloszlatása után megalakult Új Magyar Gárda és más hasonló mozgalmakkal nem az együttműködés lehetőségeit keresi a kormányzat, hanem komoly rendőri erőket mozgósít az önkéntesek ellehetetlenítésére.        Jobbik Magyarországért Mozgalom
    Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.