2012. február 28., kedd 13:21

Az LMP nyílt levele Budai Gyulának (1. rész)
    Budapest, 2012. február 28., kedd (OS) -

    Tisztelt Budai Gyula!

Kissé meglepve olvastuk a hírt, hogy Ön lesz Ángyán József utóda a vidékfejlesztési tárca parlamenti államtitkárságának élén. Persze nem vitatjuk el Öntől azt a szakértelmet, ami új pozíciójának betöltéséhez szükséges – végül is a MAGOSZ-ban volt alkalma közelről megismerni a magyar agrárium problémáit. Inkább azért csodálkozunk, mert ez nem afféle kirakatállás, mint a politikailag motivált és kétes eredményű vizsgálatokat végző elszámoltatási kormánybiztosé.

Ángyán József széke ennél jóval kényelmetlenebb hivatal: itt a saját hátországuk tagjait kéne elszámoltatni, akik olykor százmilliárdokat mozgatnak, és igen jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkeznek. Nem véletlen, hogy hónapok óta próbáljuk felhívni a parlamenti képviselők, a kormány és a közvélemény figyelmét, hogy a kormányzat kétségkívül tetszetős Nemzeti Vidékstratégiájából mára csak a címe maradt; a tartalmát megették reggelire azok az agrár-oligarchák, akik miatt Ángyán József távozni kényszerült. Azok a földbirtokosok, föld-spekulánsok, akik többnyire egy-egy vidéki régió, város vagy kistelepülés gazdasági tótumfaktumai, és akinek az érdekét immár az Ön kormánya is előbbre valónak tartja a magyar vidék felemelkedésénél. Ha tőlünk nem fogadja el ezt az állítást, olvasson bele elődje lemondását indokló soraiba:  Azzal a programmal szemben, amelyet a Nemzeti Vidékstratégiában megfogalmaztunk, amelyet a társadalom túlnyomó többsége teljes mértékben támogat, és amelynek végrehajtására szegődtem, nos ezzel a programmal szemben mohó, zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok, hogy ne mondjam maffiacsaládok , spekuláns nagytőkés  oligarchák  és a volt TSz-eket, állami gazdaságokat a többiek elől elprivatizáló nagybirtokos  zöldbárók  koalíciója jött létre. Ez az évtizedek alatt kialakult, ellenérdekelt  maffiahálózat  mindent vinni akar a földtől, az erőforrásoktól a támogatásokon át a piacokig. Mindent vinni akar a vidéki, helyi közösségek, családok elől, és magam, munkatársaim valamint az emberekkel közösen kidolgozott Nemzeti Vidékstratégiánk e zsákmányszerzés útjában álltunk .

(folyt.)

    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.