2012. február 28., kedd 13:53

Közlemény: Nyilvános bejelentés a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak a pórul járt devizaadósok” diszkriminatív kifejezés okán?
    Budapest, 2012. február 28., kedd (OS) - Megcsontosodott a médiában, a  pórul járt   devizaadósok (devizahitelesek), a bankokat ért kár  fogalmak. Pórul járt devizaadós? A média – felszedte mint nyáj a sántaságot – már előre próféciálja, hogy a devizaadósok  pórul járnak. Pórul járunk? Jog –és vagyon vesztettek leszünk? Avagy már vagyunk is? Nos ehhez lesz pár szavunk. Első mindjárt az, hogy bejelentést teszünk Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak, hogy a médiában megjelenő kifejezés, a pórul járt devizaadós stigmatizálás,  nem kisebb súlyú, mint a lecigányozás, lezsidózás, azaz negatív megkülönböztetés.  Ezt követően - remélhetően - az jár pórul, aki a devizaadós fogalmat összekapcsolja a pórul járt fogalommal. Ez a meccs ugyanis nincs lefújva.

    Ez majd a bíróságokon derül ki. Pórul járunk-e, azaz jog -és vagyonfosztottaká válunk, avagy sem.  És ne adja Isten, hogy az emberek ne jussanak az igazukhoz!  A bankokat ért kár? Az arcátlanságnak a csimborasszója az, amit a Bankszövetség és a bankok előadnak a médiában. Az őket ért károkról. Kár ugyanis nem őket, hanem a devizaadósokat érte, többek között azzal, hogy duplájára emelték a havi törlesztő részleteket, miáltal dől a pénz a bankokba, miközben a devizaadósok fokozatosan élik fel tartalékaikat. A Bankszövetség pedig közben azt kommunikálja ( le ne írjam hogy szemtelenül az arcunkba hazudják) hogy jogszerűen járnak el. És milyen jogon is? Olyan jogszabályok alapján, amelyeket direkt erre a csalás sorozatra hoztak meg a  törvényhozás és PSZÁF aszisztériájával?  Milyen az a jog, amely alapján a kölcsönszerződések havi törlesztő részletét a duplájára lehet emelni? Milyen az a jog, amely alapján az egyre növekvő befizetések mellett tovább nő az adósság? A hülye is látja, hogy itt valami nagyon bűzlik, ám a Bankszövetség képviselői  belekommunikálják   (úgy ne mondjam arcátlanul belehazudják) a médiába, hogy jogszerűen járnak el?  Csalás és megtévesztés Nem a bankokat érte veszteség, hanem a devizaadósokat azzal, hogy  túlfizettetik őket , erejüket meghaladó befizetési kötelezettségeket rónak rájuk, olyanokat amit nem vállaltak.  Megtévesztéssel és csalással vették rá őket a devizaalapú kölcsönszerződések aláírására, amit az illetéekes bíróságon bizonyítunk.  Aztán ha a család már nem bírja a növekvő rezsi mellett a duplájára emelt részleteket, a bank felmondja a szerződést és végrehajtót küld a devizaadós nyakára. A végrehajtó pedig - ha nem mutyizza ki - úgy árverésre viszi, ahol garantált a minimum 70 %-os vagyonvesztés, és még tetemes adósság is marad, amit levonhatnak a fizetése 50 %-áig.  A bejelentés:  Itt a nagynyilvánosság előtt is bejelentjük a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak, hogy a  pórul járt devizaadósok  illetve  pórul járt devizahitelesek  súlyosan diszkriminatív kifejezések, melyek mélyen sértik a Devizaadósok Szövetsége tagjait és ezen túlmenően minden devizaalapú hitelt szerződést kötött magyar állampolgárt.
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.