2012. február 28., kedd 19:19

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közleménye
    Budapest, 2012. február 28., kedd (OS) -

    
    A bíróság megerősítette a Médiatanács elvi álláspontját

    A bíróság megerősítette a Médiatanács elvi álláspontját, mely szerint egy médiatulajdonos egy településen csak egy rádiót üzemeltethet. Ugyanakkor ellentmondásos a bíróság ítélete, mert annak alapján egy médiaszolgáltatónak egyszerre mégis két rádiója lehetne ugyanazon településen.
    A bíróság megerősítette azt a Médiatanács által képviselt európai jogelvet, hogy jogszerűtlen az az igény, hogy egy tulajdonosnak egy településen több rádiós frekvenciája legyen.
    Ez véleménymonopólium kialakulásához vezet. A bíróság döntése rámutat arra is, hogy egyetlen pályázó sem szerezhet egyoldalú előnyöket, és senki sem juthat megkülönböztetett feltételekkel frekvenciához.
    A bíróság mai döntésének gyakorlati része viszont ellentmond az elvi álláspontnak, mert nem jogerős ítéletével úgy hozná létre a felperes médiaszolgáltató szerződését, hogy az egy településen ugyanabban az időpontban két rádiós frekvenciával rendelkezne.
    Az NMHH a bíróság ítéletét megvizsgálja, és a rendelkezésre álló határidőn belül dönt a további lépésekről.

    Budapest, 2012. február 28.

    Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
    Szóvivői iroda

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.