2012. március 13., kedd 21:37

Ostormenet Miskolcon
    Budapest, 2012. március 13., kedd (OS) - Ostormenettel népszerűsítik a Baranta Világkupa Magyar Műveltség és Honvédelem Napját Miskolcon a Szent István téren.

    Az 1848/49-es szabadságharc különleges alakulata az ellenség számára félelmetes fegyverrel, a karikás ostorral harcolt a magyar szabadságért. Korunkban a baranta, a hagyományos magyar testkultúrára és életfilozófiára épülő önálló harcművészeti irányzat fiataljai forgatják kiválóan a karikás ostort. Ennek lehetnek szemtanúi Miskolcon a városi 48-as ünnepség látogatói a Szent István téren.      A hazánkban  ötödik legnagyobb létszámú irányzatot gyakorló harcművészek az idén nemzetközi versenyt rendeznek 2012. május 18-20 között, ahol kard és lándzsavívásban, íjászpárbajban, földharcban, fegyveres formagyakorlatban mérhetik össze a tudásukat a hazai  az Európából és az Ázsiából érkező versenyzők.     A Baranta Világkupa Magyar Műveltség és Honvédelem Napját Miskolcon rendezvény fővédnöke Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármester, díszvendége Wittner Mária képviselőasszony. A szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a  magyar népi műveltség és a magyar kultúra népszerűsítésére. A Miskolci Szabadidőközpont és környéke  2012. május 18- és 20 között népzenész-, néptáncos-bemutatóknak,   magyarságismereti előadásoknak, kiállításoknak és táncházaknak, magyar kutyafajták bemutatkozásának,  gyógyító falunak, vidékkonferenciának, gyermekfoglalkozásoknak, családi programoknak és a Nemzeti Könyvsátornak  ad majd helyet.     Mivel a májusi hétvége egyben a Magyar Honvédelem Napja, a Népkertben katonai hagyományőrzők lovas felvonulással, huszártornával,   köböre-bajnoksággal, élő történelem órával várják a látogatókat. Ezen kívül lovas íjász verseny  és a honvédség, tűzoltóság, mentőszolgálat bemutatkozása színesíti a programot.     A Miskolci Magyar Közösségek Vásárán több száz kézműves hagyományőrző termékével ismerkedhetnek meg a látogatók.      A rendezvény előkészítő eseménysorozatai már  márciusban elkezdődnek a meghirdetett népművészeti tehetségkutató verseny elődöntőivel. A versenyen helyezéseket elérő gyermekek pedig a világkupán mutathatják meg tudásukat a nagyközönségnek.   Baranta, magyar virtus és vitézség!  Miskolci Magyar Közösségek Szövetsége Mente Egyesület
    Kiadó: Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége MENTE Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.