2012. március 26., hétfő 16:57

Mindszenty rehabilitálása
    Budapest, 2012. március 26., hétfő (OS) - Örömmel fogadta a Kereszténydemokrata Néppárt a Legfőbb Ügyészség azon határozatát, amelyben teljes körű jogi, erkölcsi és politikai rehabilitációban részesítette a meghurcolt Mindszenty József bíborost.

    Mindszenty olyan embertelen időkben tudott igaz ember, a hivatását mindvégig gyakorló főpap maradni, és tiszta erkölcsi tartással cselekedni, mint a II. világháború alatti vészkorszak, vagy az 50-es,  60-as évek tomboló kommunista diktatúrája. Karizmatikus személyiségét, szilárd jellemét – amelytől egyaránt tartott minden elnyomó hatalom – a legbrutálisabb eszközökkel sem tudták megtörni. Inkább vállalta hazájában az évtizedekig tartó teljes elszigetelődést, ellehetetlenítést, majd a külhoni eltaszítottságot, mintsem elveinek feladásával a kiegyezést a demokrácia ellenségeivel.   Ideje volt, hogy a rendszerváltás óta eltelt évtizedek után végre feketén-fehéren kimondja az igazságszolgáltatás: Mindszenty ártatlan volt az ellene felhozott vádakban. A KDNP bízik benne, hogy mielőbb lezárulhat a Vatikánban a szentéletű bíboros boldoggá avatási eljárása és így egy újabb magyar példaképpel gazdagodhat a Katolikus Egyház és a világ.
    Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.