2012. március 29., csütörtök 19:30

DK: egyetértünk a KDNP-vel, íme a felelősök
    Budapest, 2012. március 29., csütörtök (OS) - A Demokratikus Koalíció egyetért a KDNP budapesti elnökségének  közleményével, miszerint mondjanak le azok, akik a Schmitt-botrányt el  akarták tussolni.

Hogy a felelősök mihamarabb elgondolkodhassanak  esetleges távozásukról a közéletből, a DK meg is nevezi a felelősöket:   Orbán Viktor, Lázár János, Semjén Zsolt és Harrach Péter. Ők   valamennyien, és a mögöttük álló pártok és frakciók is súlyos felelősséget  viselnek abban, hogy Schmitt Pál személyében minden szempontból  alkalmatlan, végül pedig közröhej tárgyává vált személy lett a  köztársasági elnök. Nélkülük Magyarország megúszhatta volna ezt a kínos  vesszőfutást: nemzetközi tekintélyünk totális hanyatlását, a köztársaság  eszményének lábbal tiprását és a legfőbb közjogi méltóság posztjának  tönkretételét.  Schmitt Pál megbukott, megbízója még a helyén van. Magyarország  hanyatlása addig tart, amíg Orbán Viktor a helyén marad.  Demokratikus Koalíció sajtóiroda
    Kiadó: Demokratikus Koalíció