2012. április 20., péntek 11:30

Már a finisben
    Budapest, 2012. április 20., péntek (OS) - Már csak egy rendezvény van hátra az egész éves Zöldőrzők környezetnevelési program zárásáig. A tavaszi szezon kiemelt célja a passzívabb gyerekek és a szülők bevonása a Zöldőrzők életérzésbe.

    Április közepén interaktív rendezvény keretében ismerhették meg a gyerekek a Honfoglaló magyarok életmódját és szokásait. A hagyományőrző feladatok során kézügyességükkel, sportosságukkal, tanulékonyságukkal bizonyíthatták rátermettségüket a csapatok.A rendezvény valódi kreativitást várt a tanulóktól, hiszen egy igazi madárijesztőt kellett készíteniük – egyedi megjelenéssel. A nap végén az elkészült remekműveket hazavihették a csapatok.  A Zöldőrzők programsorozat kétnapos záróeseménye, a Kistérségi Családi Nap számos izgalmas és közösségi programot kínál. Május első hétvégéjén a csapatok, tanárok és rokonok együtt szurkolhatnak, hogy mely iskola és csapat nyeri az egész évet átölelő versenyt. Az otthon végezhető feladatokat és a rendezvényeken készített műveket egy kiállításon nézhetik meg a családok. Külön tárlat lesz a szelektív hulladékgyűjtésről, mely sok hasznos tanáccsal látja el a kistérségben élőket: lehetőség lesz újrahasznosított anyagokból madáretetőt készíteni.   A gyerekek felfújható csocsón játszhatnak, íjászkodhatnak és megannyi sportos programban vehetnek részt. Az iskolák diákjai  Ki mit tud? keretében előadják szüleiknek az erre a rendezvényre gyakorolt produkciójukat, melyet egy négytagú szakmai zsűri fog pontozni a nap záróeseményeként. Amíg a gyerekek versenyeznek, addig a szülők főzőversenyen bizonyíthatják, hogy az ő településükön élnek a legjobb szakácsok.  Természetesen a szurkolás sem maradhat ki a kétnapos rendezvényből, így a családok és diákok az iskolájuk legjobb focistáiból verbuvált 6 fős csapatokat buzdíthatják a Kistérségi Focikupán.  Mindenki számára izgalmasnak ígérkezik a finálé, hiszen az utolsó nagy hajrá könnyen átalakíthatja majd a csapatok végső sorrendjét.   Bővebb információ: www.zoldorzok.huwww.facebook.com/zoldorzok
    Kiadó: Fiatalok a Környezetért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.