2012. május 2., szerda 23:48

Egy Jó ember: Dalosné Tóth Zsuzsanna – 2012-ben a MINYATA Egyesület elnöke nyerte el a díjat
    Budapest, 2012. május 2., szerda (OS) - A díjat 2006 óta adja át a Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány, mely az MTI egykori Baranya megyei szerkesztőségvezetőjének nevét viseli. A Jó ember-díjat olyanok kaphatják, akik az irodalmi, nyelvi és kulturális értékek megőrzésében, az összmagyarság, illetve a hazai kisebbségek, valamint a határon túli magyarság kulturális érdekeinek védelmében, vagy éppen a tehetséggondozás területén dolgoznak állhatatosan.

    A Káplár László Emlékére Kulturális Alapítvány 2012-ben a MINYATA Egyesület elnökének ítélte oda a Jó ember-díjat. Dalosné Tóth Zsuzsanna egész életében a gyermekekért dolgozott, s dolgozik ma is. Tanításuk mellett pályaválasztási tanácsokkal segítette őket, de a gyerekek iskolán kívüli problémáik megoldásában is bizalommal fordulhattak hozzá. Tanári pályája kezdetétől szervezett szabadidős programokat és nyári táborokat, 1997-ben pedig önálló táborszervezésbe kezdett, elsősorban rászorulóknak. Azóta közel 2000 hátrányos helyzetű gyermeket nyaraltatott az általa szervezett csapattal. Az Egyesületet 2005-ben alapították, s még abban az évben elnyerték a közhasznú fokozatot.  Dalosné Tóth Zsuzsanna és a MINYATA Egyesület missziója a gyermekek életminőségének javítása, a társadalmi integráció elősegítése. Önkénteseik intenzív értékátadással, alternatív életutak bemutatásával válnak a gyerekek példaképévé. Az általuk szervezett programok közvetve anyagi támogatást is jelentenek a családok, illetve a partnerszervezetek (nevelőotthonok, általános iskolák) számára, hiszen a részvétel a gyerekek számára ingyenes. Mindezt fáradhatatlan forrásteremtő munkával, adományszervezéssel érik el. A források bővülésével az évek során először a nyári táborba hívhattak a korábbinál több hátrányos helyzetű gyermeket, később elindították a térítésmentes színház- és múzeumlátogatás projektjüket. 2009 óta pedig egynapos programokat is szerveznek, például saját készítésű díszekkel felékített karácsonyfákat visznek kórházak gyerekosztályaira és rászoruló családoknak.   Dalosné Tóth Zsuzsannát 2005-ben a Köz szolgálatáért érdemjel ezüst fokozatával tüntették ki, 2009-ben pedig az oktatási- és kulturális minisztertől vehette át az  esélyt teremtő pedagógusoknak  odaítélhető Teleki Blanka-díjat. Gratulálunk az újabb elismeréshez és a további jó munkát kívánunk az egyesületben!  További információk az egyesület honlapján: www.mindenkinyaraljon.hu  
    Kiadó: MINYATA Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.