2012. május 3., csütörtök 16:38

Családi nap a Nagykátai kistérségben
    Budapest, 2012. május 3., csütörtök (OS) - Kétnapos záróeseménnyel fejezik be az egész éves Zöldőrzők programsorozatot a környezetvédő fiatalok. Május első hétvégéjén izgalmas játékokkal, csapatversenyekkel és családi programokkal várják a versenyzőket, tanáraikat és rokonaikat. A rendezvény mottója: Fogjunk össze a Tápió-vidékért!

    Május első hétvégéje nemcsak azért érdekes, mert kiderül, melyik csapat nyerte az egészéves versenysorozatot, hanem a rengeteg szórakoztató program miatt is. Tápiószentmártonban a kicsik és nagyok is jól fogják magukat érezni: megrendezésre kerül az I. Zöldőrzők Focikupa, ahol kiderül, melyik iskola focistái a legügyesebbek. Az I. Zöldőrzők  Ki mit tud -ra az iskolák diákjai kötetlen műfajú produkcióval készülhetnek, melyet a rendezvény nagyszínpadán adnak majd elő.  Ám azoknak sem kell elkeseredniük, akik sem a fociban, sem a művészetekben nincsenek otthon, hiszen az élő csocsóban, a kézműves foglalkozásokon, vagy a fordított bringapályán ők is bizonyíthatnak. Kulturális programokban sem lesz hiány: a hagyományőrző jurta faluban az ősmagyar életmódot ismerhetik meg az érdeklődők, míg a civil szervezetek kiállításain a környezetvédelemről tudhatnak meg többet. A szülőkről sem feledkeztek meg a Zöldőrzők: míg a gyerekek a  legjobb  címéért küzdenek majd, ők a  Sülve-főve Együtt  főzőversenyen tehetik próbára tudásukat. Szombat este kiderül, melyik csapat nyerte az egész tanévet felölelő versenyt, illetve melyik iskola gyűjtötte a legtöbb pontot, és szerezte meg a fődíjat.  Bővebb információ: www.zoldorzok.hu facebook.com/zoldorzok  
    Kiadó: Fiatalok a Környezetért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.