2012. május 7., hétfő 14:55

2012.05.03-án benyújtotta keresetét a Fővárosi Törvényszéken az első devizaadós pertársaság
    Budapest, 2012. május 7., hétfő (OS) - A devizaadósok, devizahitelesek kálváriájával hónapok óta tele a média. Újabb és újabb kormányzati megmentő csomagokról adnak hírt, végtörlesztés, árfolyamgát, közben egyre többen válnak fizetésképtelenné és kerülnek a végrehajtási és a kényszerértékesítési szakaszba, mely során elvesztik autóikat, otthonaikat. A Devizaadósok Szövetsége a tagjai közötti legfrisebb - Májusi - felmérése eredményeit is közzétette.

    A devizaadósok élethelyzetei:   Még fizetünk: 55% 90 napon túli elmaradás: 21% Felmondták a szerződést: 18% Megjelelent a végrehajtó: 5% Árverés előtt (fedezet elvonás): 2% Kilakoltatás előtt (kilakoltatás): 0% Kilakoltatás után (elvitték a fedezetet): 0% Végtörlesztettem: 5%  A helyzet hónapról hónapra romlik, ugyanis ez év márciusi felmérésnél a  Még fizetünk élethelyzetet a tagság 63 %, míg a májusinál már csak 55 %-a jelezte.   A devizaadós perekről összességében nincsenek nyilvános ismeretek, a Kúria is csak a napokban kérette be annak a mintegy ötven pernek az anyagait tanulmányozásra egy esetleges jogegységi határozat kimunkálása érdekében, amelyről az igazságszolgáltatásnak tudomása van. Ez idáig egyetlen jogerős ítéletről adott csak hírt a média a Szegedi Ítélőtáblán, melyet az érintett pénzintézet nem fogad el, a híradások szerint.   Magukról a pertársaságokról, azaz a pertársaságban történő perek lehetőségeiről, különösen a hátrányairól számos média híradás is megjelent. Megjelent viszont keresetével 2012.05.03-án a Fővárosi Törvényszéken az első devizaadós pertársaság is, melyet a közeljövőben várhatóan egyre több követ a Devizaadósok Szövetsége szervezésében. Továbbiak: www.devizaados.eu
    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.