2012. május 17., csütörtök 15:34

Értékek mentén kell politizálni! - Soltész Miklós Rigában
    Budapest, 2012. május 17., csütörtök (OS) - Soltész Miklós a Természetes család, mint érték és állami prioritás  című konferencián, csütörtökön Rigában a magyar kormány családpolitikai intézkedéseit emelte ki. Mint az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára elmondta, minden egyes alkalommal fel kell venni a küzdelmet a családok érdekében. Beszédében megemlítette a családi adózás bevezetését, a GYES 3 évre történő emelését, az otthonteremtési támogatás bevezetését Magyarországon. Hozzátette: a kormány családtámogató programjainak társadalmi megítélése, elfogadása szempontjából fontosak a szemléletformáló programok, támogatások és kampányok.

    Elmondta azt is, hogy az elmúlt nyolc hónapban mintegy 3,5 százalékkal nőtt a születésszám az előző évihez képest, ami azt jelenti, hogy mintegy 2000-rel több gyermek született, mint az előző év azonos időszakában.
    Soltész Miklós idézett az Alaptörvényből is, kiemelve:  Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg . Hozzátette: ezek a mondatok újabb ellenérzést és támadást váltottak ki egyes EP képviselőkből, akik nem tudják elfogadni a fenti értékek melletti kiállást, az értékek mentén való politizálást.
    Az államtitkár felidézte: New Yorkban néhány nappal ezelőtt az ENSZ Népesedési és Fejlődési Bizottságának 45. ülésén rögzítették: az abortusz semmilyen körülmények között nem használható családtervezési módszerként . Hozzátette: több ország összefogásával sikerült elérnünk, hogy az abortusszal kapcsolatosan a szöveg említést tesz annak következményeiről, valamint az abortuszok számának csökkentésére szólítja fel az országokat.
    Soltész Miklós beszéde végén köszönetet mondott a találkozó megszervezéséért Lettországnak, a Lett Családszövetségnek, a Családok Világkongresszusának, valamint a Magyarország melletti kiállásért a lett civileknek, politikusoknak, egyházi vezetőknek.
    Az államtitkárnak a tanácskozáson átadták a lett szervezetek közös, a magyar Alaptörvényt méltató és támogató levelét.

    Emberi Erőforrások Minisztériuma
    Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.