2012. május 18., péntek 14:31

Gyurcsány: Orbán a szabad választást kockáztatja
    Budapest, 2012. május 18., péntek (OS) - A miniszterelnöknek el kell döntenie, demokratikus közéletet szeretne átlátható, ellenőrizhető   pártfinanszírozással, vagy az elmúlt huszonkét év legrosszabb hagyományainak egyikét, a fekete pártfinanszírozást akarja hivatalossá tenni.

    KÖZLEMÉNY  A miniszterelnöknek el kell döntenie, demokratikus közéletet szeretne átlátható, ellenőrizhető   pártfinanszírozással, vagy az elmúlt huszonkét év legrosszabb hagyományainak egyikét, a fekete pártfinanszírozást akarja hivatalossá tenni. Ez utóbbi a köztársaság maradékának megsemmisülésével járna.  A miniszterelnök pontosan tudja, hogy a pártok tagjai és támogatói képtelenek fenntartani a pártokat. Jó lenne, ha így lenne, de nincs így. Ha a Fidesz úgy gondolja, hogy képes költségvetési támogatás nélkül is működni, akkor ez nyílt bevallása annak, hogy olyan üzleti- gazdasági hátteret épített ki az elmúlt években, amely oligarchikus módon összefonódik Orbán rendszerével. A Fidesz ilyen módon az általa biztosított, teremtett üzleti előnyöket kívánja most saját politikai előnyévé fordítani. Ez a szabad választások halála lenne.   Hogy világos legyen: a Demokratikus Koalíció egyetlen fillér állami támogatásban nem részesül. Nem a magunk pénzét féltjük. Azt javasoljuk Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy álljon el cinikus, közveszélyes javaslatától, kormányzása ártott már eleget. Elég volt!   Gyurcsány Ferenc elnök Demokratikus Koalíció
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.