2012. május 21., hétfő 13:44

Társadalmi profit, üzleti haszon - újra indul a MAF Társadalmi Befektetések Díj pályázata
    Budapest, 2012. május 21., hétfő (OS) - Ismét pályázhatnak a hazai vállalatok a Magyar Adományozói Fórum által meghirdetett MAF Társadalmi Befektetések Díjra, amely a legkiemelkedőbb hazai támogatási programokat értékeli az innováció, a partnerség és a hatás szempontjai alapján.

    Májustól jelentkezhetnek a hazai cégek a Magyar Adományozói Fórum által 2006-ban alapított MAF Társadalmi Befektetési Díj pályázatára, amelynek minőségi alapokra fektetett, az innovációt, a partnerséget és a hatást vizsgáló szempontrendszere a hazai nagyvállalatokat képviselő IMPAKT csoport segítségével került kialakításra. Az IMPAKT csoport 2012-ben már 16 hazai nagyvállalat (CIB Bank Zrt., Coca-Cola HBC Magyarország Kft., Ericsson Magyarország Kft.,  ERSTE Bank Hungary Zrt, Holcim Hungária Zrt., KPMG Tanácsadó Kft., K&H Csoport, Magyar Telekom, MOL Nyrt., OTP Bank Nyrt., Provident Pénzügyi Zrt., Raiffeisen Bank Zrt., Richter Gedeon Nyrt, sanofi Zrt., Tesco-Global Áruházak Zrt., Vodafone Magyarország) támogatásokkal foglalkozó szakembereit tömöríti.

A pályázat meghirdetésének és a díj átadásának legfontosabb célja, hogy a példaértékű programok elismerésével, bemutatásával arra ösztönözzük a hazai vállalati szektor képviselőit, hogy támogatásaikat stratégiai alapokra helyezve, proaktívan közelítsék meg. - mondta el Dr. Molnár Klára, a MAF igazgatója.  Ugyanis a társadalmi befektetések professzionális módszereinek és gyakorlatának széles körű elterjedésével nemcsak a szektorok közötti eredményesebb összefogás valósulhat meg, de megsokszorozódhat a támogatások értéke is, profitot teremtve a társadalom és a vállalkozások számára egyaránt.

A MAF Társadalmi Befektetések Díj az egyetlen a hazai vállalatok társadalmi felelősségvállalását elismerő szakmai díjak között, amely a CSR tevékenységeken belül kifejezetten a vállalatok önálló támogatói programjait értékeli, így a már évek óta aktív és nagy tapasztalatokkal rendelkező cégek mellett a társadalmi befektetések terén még frissnek számító kezdeményezéseket indító nagyvállalatok és KKV-k is sikerrel mérettethetik meg magukat.

A MAF pályázatára térítésmentesen jelentkezhet minden vállalat 2012. július 3-ig.

A MAF Társadalmi Befektetések díj 2012 októberében az alábbi kategóriákban kerül kiosztásra:
MAF Leginnovatívabb Támogatói Program Kategória
MAF Legsikeresebb Partneri Együttműködések Kategória
MAF Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program Kategória
MAF Az Év Legkiemelkedőbb Támogatói Programja Kategória

A bíráló bizottság tagjai:
Erős Antónia - az RTL Híradó műsorvezetője, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója
Füzesy Tamás – az Erőforrás Alapítvány/ United Way Magyarország ügyvezetője
Hargitai Lilla – a Médiaunió Alapítvány ügyvezető igazgatója
Nagy Bálint – az IBS marketing tanszék vezetője
Svékus Márton – a Common Purpose igazgatója

A részletes pályázati kiírás és űrlap a MAF weboldalán érhetők el: http://www.donorsforum.hu/hu/szolgaltatasok/maf-tarsadalmi-befektetes ek-dij/2012

    Kiadó: Magyar Adományozói Fórum

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.