2012. május 21., hétfő 14:45

Küldöttgyűlést tartott a VOSZ
    Budapest, 2012. május 21., hétfő (OS) - Május 17-én tartotta éves rendes küldöttgyűlését a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, amely a nemrégiben tragikus hirtelenséggel elhunyt Bartha Ferenc helyére Dr. Lits Józsefet választotta a Szövetség Ellenőrző Bizottságának elnöki tisztére. A VOSZ soros elnöke a következő, 2013. évi küldöttgyűlésig Czomba Csaba lett, helyettesei Krisán László és Versegi János urak. Az érdekképviselet legfőbb célja a termelésen alapuló versenyképes magyar gazdaság létrejöttének elősegítése.

    2012. május 17-én Budapesten tartotta soros küldöttgyűlését a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ). A napirendek között szerepelt az elmúlt időszak gazdaságpolitikájának áttekintése, értékelése, az elkövetkező időszak szövetségi stratégiája, valamint a gazdasági beszámolók és előirányzatok elfogadása.  A VOSZ ügyvezető elnöke, Demján Sándor megköszönte az eddigi soros elnök - Tardos János úr - alapos és lelkiismeretes munkáját, illetve méltatta a Chikán Attila professzor úr által vezetett Gazdaságpolitikai Bizottság tevékenységét. Ezt követő   hozzászólásában kiemelte a termelő munkára alapuló gazdaság, illetve a termelő szférában létesített munkahelyekre épített gazdaságstratégia szükségességét: csak a vállalkozások által megtermelt értéktöbblet révén kerülhet ki Magyarország a válságból és kerülhet a gazdaság ismét tartós növekedési pályára, amely a magyar társadalom egyetlen esélye a boldogulásra. A magyar gazdaság megerősödése a magyar vállalkozók versenyképességét fokozó gazdaságpolitika révén valósulhat meg; ezen álláspont határozott képviselete a VOSZ legfőbb küldetése, amely a gazdasági kormányzattal folytatott tárgyalások legfőbb irányvonala marad a jövőben is.    
    Kiadó: Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.