2012. május 24., csütörtök 13:17

Széleskörű összefogás a volt MALÉV dolgozókért
    Budapest, 2012. május 24., csütörtök (OS) - Közel félszáz coach fogott össze a Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) és a MALÉV F.A. közös projektjében, amelynek keretében a volt MALÉV dolgozók ingyenes, pro-bono outplacement coaching támogatást kapnak munkahelyük elvesztésének feldolgozásához, hogy jobb esélyekkel foghassanak neki a karrierváltásnak.

    Az ICF Magyar Tagozata társadalmi felelősségvállalási programjának egyik legfontosabb célja, hogy a társadalom felé a tagjaink számára fontos értékeket (összefogás, együttműködés, empátia, tisztelet, felelősségvállalás) közvetítsük, társadalmilag fontos szerepet teljesítsünk és változást indítsunk el a hátránnyal, méltánytalansággal küzdők életében. Mindezeket a célokat szolgálja a Malév-dolgozók ingyenes outplacement coaching támogatása, amelyben a Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) Magyar Tagozata minden második tagja részt vesz, önkéntes alapon, szabadidejében. A coachok rendszeres szakmai támogatást kapnak a projektben résztvevő  tíz mentortól, szupervízortól. A coachok a volt MALÉV dolgozók számára 3 hónapos outplacement coaching folyamatot ajánlottak fel, kilencven volt malévos élt ezzel lehetőséggel. A coaching folyamatok lassan végükhöz érnek, amelyek eredményeképpen a dolgozók egy része új munkahelyet talált, más részük tudatosan és felkészülten jár már az interjúkra, piacképes önéletrajzzal, megerősödött önbizalommal és csiszolt interjútechnikával. Komoly kihívást jelent, hogy gyakran több évtizedes, speciálisan a repüléshez kötődő karriert tört meg a vállalat felszámolása. Érzelmileg nehéz helyzetbe kerültek az elbocsájtott dolgozók, hiszen sokan érettségi, vagy az első diploma kézhezvétele óta, szinte családtagként jártak nap mint nap a munkahelyükre - ez az állapot egyik pillanatról a másikra szűnt meg. Kikerültek a munkaerőpiacra, ahol sokuk semmilyen tapasztalattal nem bírt. Az ICF önkéntesei mind azon dolgoznak, hogy ezek az értékes emberek ismét megtalálják a helyüket a világban, és a coaching erejével felismerjék és tudatosítsák az erősségeiket, amelyekre a jövőjüket szilárdan építhetik. Az ICF részéről Hegedűs Dóra elnökségi tag és Schäffer Beáta CSR felelős vezetik a 140 embert érintő projektet, amely vonzó szakmai kihívás a szervezet számára és hatalmas kohéziós erőt teremt a tagok között.  Király József HR igazgató, MALÉV F.A.:  Nagyon örültem, amikor a Malév leállását követően egy volt kollégámon keresztül sikerült felvennünk a kapcsolatot az ICF-el. Rekord-rövid idő alatt, kemény, intenzív munkával sikerült megszerveznünk, hogy 90 maléves kolléga professzionális segítséget kapjon az őket ért sokk feldolgozásához, a Malév utáni élet elindításához. Meggyőződésem, hogy a programban résztvevők könnyebben fogják feldolgozni a munka elveszítésével járó helyzetet, és nagyobb eséllyel fognak elindulni egy új élethez vezető úton. Kollégáim nevében is köszönöm a program szervezésében és lebonyolításában résztvevő valamennyi coach áldozatos önkéntes munkáját és segítségét.  Kontakt: Hegedűs Dóra dora.hegedus@coachfederation.hu 20/9661636
    Kiadó: ICF Magyar Tagozata Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.