2012. június 1., péntek 19:49

13. Harley-Davidson Open Road Fest - A Motorosok Éve 2012. program keretén belül
    Budapest, 2012. június 1., péntek (OS) - Az Európai Bizottság elfogadta a 2011-2020. évekre vonatkozó közlekedésbiztonsági programot, melynek értelmében az EU a közúti balesetek halálos áldozatainak számát a felére kívánja csökkenteni 2020-ig. Mindezen tény, valamint a motoros közlekedési balesetek számának folyamatos emelkedése kapcsán a 2012-es évet a  Motorosok Évének   nyilvánították.

A jeles évhez a 13. Harley-Davidson Open Road Fest is csatlakozott. Rendezvényünk Közép-Európa legnagyobb és legnépszerűbb motoros fesztiválja idén 2012. június 6-10. között kerül megrendezésre immár hagyományosan az alsóörsi Európa Kempingben. A rendezvény sikerét bizonyítja, hogy a résztvevők jelentős tábora a világ számos pontjáról érkezik, hogy társaikkal együtt ünnepeljék a motoros életérzést és a balatoni nyári szezon kezdetét.
    A fesztivál öt napját a csodálatos motorok mellett az igényes zenei program is jelentősen meghatározza. Több, mint 35 világhírű külföldi és nagy rajongótáborral rendelkező magyar zenekar gondoskodik a fesztiválozók szórakoztatásáról. Hazánkban köszönthetjük a hetvenes évek ikonjait, az angol Sweet, valamint a skót Nazareth zenekarokat, de a gazdag zenei palettát olyan hazai rock bandák képviselik, mint az Edda Művek, a Magna Cum Laude, Ganxta Zolee és a Kartel, Tankcsapda és Deák Bill Gyula.
    A zárónap, vasárnap a családoké, így a Megasztár 6 kiváló énekese szórakoztatja úgy az ifjakat, mint a felnőtteket, valamint az SOS Gyermekfalu lakóit. Immár harmadik éve együttműködve a Pannon Várszínházzal, ezen a napon a Dzsungel könyve című musical-lel járulnak hozzá a széles program-repertoárhoz.
    A motoros ünnep csúcspontja a szombati parádé, melynek keretében a Balaton-felvidék legszebb útvonalán halad végig több ezer fesztiválozó motoros. A rendezvényen természetesen a zenei programok mellett nem maradhatnak el a látványos kaszkadőrbemutatók, a jó hangulathoz elengedhetetlen játékos vetélkedők és a nagy népszerűségnek örvendő balatoni motoros túrák sem, melyek kétség kívül hozzájárulnak országimázsunk növeléséhez.
    A 13. Harley-Davidson Open Road Fest kiemelt jelentőséggel kezeli a balesetmentes közlekedés fontosságát, a közlekedésbiztonság előtérbe helyezését. Ennek kapcsán sokéves együttműködést tudhat magáénak a rendezvény az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal, valamint a Nemzeti Közlekedési Hatósággal. Ezen szervezetek helyszíni programjaikkal, vezetéstechnikai bemutatóikkal, szaktanácsadással kívánnak hozzájárulni ahhoz, hogy a motorozás szépségei mellett felhívják a figyelmet annak veszélyeire is.
    További információk: www.openroadfest.hu vagy www.hogrally.hu

Kiadó:Harley-Davidson Egyesület